Bílí Tygři Liberec

Nejlepší střelec hokejové Ligy mistrů? Martin Bakoš!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V hlasování o nejužitečnějšího hráče právě skončeného ročníku hokejové Ligy mistrů se musel Martin Bakoš sklonit před gólmanem Třince Šimonem Hrubcem. Jiné individuální ocenění už mu ovšem nikdo vzít nedokázal!

Za postem nejlepšího střelce soutěže kráčel Bakoš suverénně už od základní skupiny. Výrazný krok směrem k tomuto titulu udělal v závěru srpna, když v zápase na ledě Cardiffu řídil výhru 7:3 hattrickem. Během skupinové fáze se trefil v každém utkání, do nějž nastoupil, a byl tak jedním z tahounů Bílých Tygrů.

Střelný prach mu ovšem nevyschl ani v play-off. Mezi střelce se dvakrát zapsal také proti úřadujícím mistrům, Frölundě, a čtvrtfinále s Zürichem rozsekl trefou v samostatných nájezdech. Gól tedy dal úplně každému soupeři, na kterého letos náš tým v průběhu cesty Champions Hockey League narazil.

Celková bilance Martina Bakoše se v deseti utkáních zastavila na deseti vstřelených brankách a čtyřech asistencích. To ho řadí na třetí příčku kanadského bodování celé Ligy mistrů! Pořadí ovládl Fredrik Pettersson z Zürichu, který posbíral o dva body více. Před slovenského forvarda se vešel ještě Ryan Lasch z Frölundy.

V čem však Bakoš neměl konkurenci, to je tabulka střelců. Deset gólů v deseti zápasech je jednoznačně nejlepší bilance v celé soutěži. Druhý Fredrik Pettersson vsítil devět zásahů, žádný jiný hráč pak nepřekročil šest branek.

Pro srovnání, pouze Andreas Johnsson nastřílel dosud v historii CHL více gólů v jedné sezoně. Povedlo se mu to hned v premiérovém ročníku, útočník Frölundy na ně ovšem potřeboval dvanáct utkání, tedy o dvě více, než Martin Bakoš.

Kromě historického úspěchu v podobě postupu do semifinále hokejové Ligy mistrů se tak Bílí Tygři díky Bakošovi postarali i o velký individuální počin!

Baky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit