Bílí Tygři Liberec

O přestávce jsme si říkali, že půjdeme vyhrát, svěřil se Michal Bulíř

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Ještě na začátku třetí třetiny prohrávali svěřenci trenéra Filipa Pešána se Zlínem 0:2. Přesto utkání otočili a berou všechny tři body. „Nebyl nikdo, kdo by to utkání nechtěl vyhrát,“ vypověděl po zápase střelec vyrovnávací branky, Michal Bulíř.

Ještě na začátku třetí třetiny jste prohrávali o dvě branky a když se vám podařilo snížit, měl Zlín další dvě tutovky.
Trochu to asi zavánělo průšvihem. O přestávce jsme si říkali, že půjdeme jednoznačně zvítězit a že neprohrajeme. Všichni jsme tomu věřili. Nebyl nikdo, kdo by to utkání nechtěl vyhrát. Ano, měli dvě šance, ale Roman (brankář Roman Will) je chytil. Poté se štěstí obrátilo na naší stranu a šli jsme si za góly, což se ukázalo i na výsledku.

Posledních pět minut to vypadalo, že Zlínu došly síly. Vnímal jste to taky tak?
Prohrávat 0:2 není na psychiku moc dobrý. Pořád jsme ovšem měli dost fyzických sil na to, odehrát utkání do poslední vteřiny a ukázat lidem, že máme týmového ducha. Všem fanouškům jsme dokázali, že umíme zápas otočit.

Projevila se v závěru vaše kondice?
Myslím si, že je to určitě přípravou a tréninky. Kondice na to má velký vliv, o čemž jsme se přesvědčili i minulý rok. Dnes se to opět potvrdilo. Tlak jsme si vytvořili i na konci zápasu. Příprava hraje velkou roli, i když to třeba z pohledu diváka není úplně vidět.

Zlínští v závěru zápasu nevěděli, kam dřív skočit. Vaše branky padli z dorážek po skvělé pohotovosti v brankovišti.
Co na to říct? Konečně se to obrátilo k nám. V Litvínově jsme nedali gól a proti Zlínu se nám také dlouho nedařilo. Ve třetí třetině nám to tam konečně spadlo. Jsem rád, že se nám to povedlo a doufám, že budeme v zakončení ještě lepší.

Může vás takto vybojovaná výhra hodně nabudit?
Myslím si, že ano. Psychika je ve sportu hodně znát, ať už u jednotlivců nebo u týmu. Může nás to hodně povzbudit do dalších zápasů.

Zlín vám dlouho odolával. Překvapil vás nějak svou hrou?
Měli dost šancí na to, dostat se do vedení a získat si nějaký náskok. Nedařilo se nám ovšem prostřelit Kašíka. Několikrát ho puk trefil a nějaké šance výborně vychytal. Věděli jsme, jak asi bude Zlín hrát a náš předpoklad se potvrdil. Hráli hokej, který preferují už několik sezón. Jsem rád, že jsme zápas otočili a máme tři body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit