Bílí Tygři Liberec

Ondřej Vitásek zakončil Channel One Cup vstřelenou brankou

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Obránce Ondřej Vitásek se jako jediný tygří zástupce zúčastnil Channel One Cupu, tedy druhého letošního podniku ze série Euro Hockey Tour. Svůj návrat do reprezentace vyvrcholil vstřelenou brankou v zápase se Švédskem.

Původně měli na turnaj v Rusku vyrazit také Radim Šimek a Michal Bulíř, ze zdravotních důvodů však nakonec svou účast odřekli. V nominaci figuroval rovněž brankář Roman Will, s týmem však již jako gólmanská trojka do Finska a posléze do Ruska neodcestoval. Ondřej Vitásek tak na Channel One Cup dorazil jako jediný Tygr.

Do reprezentace se účastník mistrovství světa v běloruském Minsku vrátil po více než dvou letech a s týmem absolvoval náročný program. Nejprve se Česká republika ve čtvrtek představila ve Finsku, kde podlehla domácímu výběru 2:4. Ani ne 24 hodin po začátku zápasu s finským národním týmem navíc Češi sehráli v Moskvě také zápas s Ruskem, kterému unavená reprezentace podlehla 1:5.

Chuť si tedy spravila alespoň v posledním utkání. Proti Švédsku nastoupili Češi s jistotou, že už nemohou v turnaji skončit lépe než čtvrtí. Přesto se proti vítězům Channel One Cupu vytáhli a zvítězili 4:1. Za své představení ve druhém podniku Euro Hockey Tour tak přidali kladnou tečku.

Ondřej Vitásek naskočil do všech tří duelů. Proti Finsku si do statistik zapsal pouze dvě trestné minuty, zato v závěrečném duelu se Švédskem se dokonce zařadil mezi střelce. V samotném závěru pečetil trefou do prázdné branky na konečných 4:1. Zdvojnásobil tak svou sbírku gólů v národním týmu. V něm zatím ve své kariéře odehrál 26 zápasů, během nichž zaznamenal dvě branky a dvě asistence.

Kdo ví, třeba všechna tato čísla dokáže v této sezoně ještě rozšířit!

Radost Ondřeje Vitáska

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit