Bílí Tygři Liberec

PLAY-OFF JE TU! Starší dorost vyzve v souboji o vše Třinec!

Date of publication Author Jan Kousal, Kryštof Rossmann

Liberec - Základní i nadstavbovou část mají svěřenci Jiřího Kudrny úspěšně za sebou, teď však přichází nejdůležitější část sezóny! Výzvu v podobě play-off zahájí Tygři osmifinálovou sérií s Třincem. Neváhejte a přijďte kluky povzbudit 28. února a 1. března v domácích střetnutích ve Svijanské aréně!

Atmosféra byla vloni skvělá, pomůžete ji letos vytvořit znovu?

Starší dorostenci si postup do play-off zajistili už v základní skupině, v níž obsadili třetí místo. Další kroky Kudrnova týmu a dalších postupujících vedly do nadstavbové skupiny, kde se hrálo o nasazení do vyřazovacích bojů. V konkurenci dalších jedenácti celků dosáhli Severočeši na deváté místo, jen o jednu pozici výše skončil osmifinálový soupeř z Třince!

S Třincem letos 2-0, lehká práce to ale nebude!

První fáze soutěže Ocelářům vyšla podobně jako Bílým Tygrům, za své výkony si vysloužili třetí místo ve skupině „východ“. V nadstavbě se pak Třinečtí mohli pyšnit skvostnou bilancí šesti výher v řadě, kterou shodou okolností přeťaly šelmy. Bitvu o elitní osmičku však přece zvládli o bod lépe Slezané.

Filip Pešán diriguje své svěřence

Jestli něčím třinecký starší dorost opravu vyniká, tak je to rozhodně ukázněnost. Oceláři posbírali v dosavadním průběhu soutěže jen 470 trestných minut, což je suverénně nejméně z celé elitní dvanáctky. V individuálních statistikách nejvíce perlí Jonáš Peterek, který se s dvaceti góly a třiceti asistencemi dostal na hranici padesáti bodů. Silné obsazení má i třinecké brankoviště, v němž vládne s procentuální úspěšností okolo 91 % Radek Ochman.

Jak se vedlo každému hráči? Kompletní statistiky staršího dorostu v sezóně

Svěřenci Jiřího Kudrny se budou muset vypořádat s faktem, že série začne na hřišti soupeře. První zápas se odehraje v pátek 24.2., druhé střetnutí pak bude na programu hned následující den. Po víkendu se osmifinále přestěhuje do Liberce, kde bude potřeba vytvořit našim šelmám bouřlivou domácí kulisu. Pokud by se nerozhodlo už v úterý, bude následovat středeční čtvrtý duel. Za předpokladu vyrovnaného stavu 2:2 by se oba týmy musely odebrat k rozhodujícímu utkání, které by přišlo na řadu v úterý 15. března, zpět do Třince. Časy domácích utkání doplníme.

Letos zvládali Tygři nájezdy ještě bravurněji!

Doma 28. února a 1. března!

Pátek 24.2.: HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec
Sobota 25.2.: HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec
Úterý 28.2.: Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec
Středa 1.3.: Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec
Sobota 4.3.: HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec

Jiří Kudrna (trenér staršího dorostu)

„Samozřejmě je to těžký soupeř, který má zvučné jméno. My se na tu sérii hodně těšíme a myslím, že to bude hodně vyrovnané a kvalitní. Oba týmy jsou na podobné úrovni, takže to bude velmi zajímavé.“


Jestli se o něco mohou liberečtí mladíci opřít, je to kvalitní přesilová hra. S procentuální úspěšností využití 20 % se Tygři řadí na druhé místo ze všech příslušníků elitní dvanáctky. Nebývale vyrovnané jsou individuální statistiky. Nejproduktivnějším hráčem zůstal navzdory vytížení Ondřej Chrtek (23+15), hned za ním ale skončil v základní části Jan Šír (14+23).

Slušnou hádankou pro třinecké hokejisty zůstává obsazení libereckého brankoviště. V něm se totiž v průběhu sezóny pravidelně střídali Kristián Novák a Jakub Hrstka. Oba předváděli nadstandardní výkony s podobnou úspěšností zákroků těsně pod 90 %. Naši mladíci budou ve vyřazovacích bojích potřebovat vytvořit bouřlivou domácí kulisu. Neváhejte a přijďte kluky povzbudit. Nezbývá než věřit, že to vyjde!

Jak se Tygři připravují? Jakub Hrstka pilně cvičí!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit