Bílí Tygři Liberec

Pauza byla dlouhá, teď už Tygry čeká tvrdý pardubický perník! Zvládnou náročný souboj?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Po reprezentační přestávce a zaslouženém odpočinku vyjedou Tygři znovu na led. Čeká je pardubické Dynamo, které srdnatě bojuje o jakýkoliv bodový zisk. Zůstanou Východočeši potřetí v sezóně poraženi nebo šelmy zahájí zbývající prosincovou pětici zápasů prohrou?

Blíží se novoroční zúčtování. Kolik bodů Tygři ještě získají?

O tom, že modrobílí patří k nejúspěšnějším celkům úvodních tří pětin soutěže, nemůže být pochyb. Naše mužstvo se zařadilo po bok Třince, Komety a Litvínova na přední příčky tabulky. Tabulka je však hodně vyrovnaná a téměř v každém zápase může přijít neočekávaný zvrat nebo ztráta bodů.

Do roku 2017 si Tygři budou chtít jednoznačně svou kladnou bilanci co nejvíce vylepšit. Na první Oceláře aktuálně ztrácejí čtyři body, Brňané mají jen o jeden více, přičemž Litvínov je horší pouze o skóre. Do pořadí začíná výrazně promlouvat také pražská Sparta, která díky velmi úspěšnému období zaostává za zmiňovanou čtyřkou pouze o nepatrný rozdíl. Má navíc zápas k dobru.

Lukáš Derner slaví

Reprezentační přestávka přišla vhod. Vitásek zaznamenal v národním dresu gól

Reprezentační pauza přišla šelmám vhod, Liberečané měli totiž v uplynulých týdnech velmi náročný program a po několika dohrávkách se únava začala projevovat. Tygři prohráli bez jediného získaného bodu třikrát v řadě, což se během aktuálního ročníku ještě nestalo.

I proto také Michal Bulíř s Radimem Šimkem neodjeli na Channel One Cup. Reprezentační povinnosti si odbyl pouze Ondřej Vitásek, jenž zaznamenal v utkání proti Švédsku branku. Hráči využili volno k potřebné regeneraci a doléčení šrámů, kterých jednoznačně nebylo málo. Co však může realizační tým trápit je skutečnost, že Dominik Lakatoš si kvůli zranění nezahraje na MS U20. To se koná na přelomu roku, šikovný forvard navíc nebude v době rekonvalescence k dispozici ani šelmám.

Lukáš Derner slaví

Pardubice bojují o každý bod! 29 z 29

Na východě Čech v aktuálním ročníku bojují jako lvi. Nepříznivý začátek soutěže přinesl jak hráčské, tak trenérské změny. Pardubice se se situací popasovaly a nyní bojují o každé body. Na předkolo aktuálně ztrácejí pouze šest bodů, což určitě není nedohnatelná ztráta, hokejisté s výjevem koně na dresech navíc v posledním kole před reprezentační přestávkou porazili právě desátou Olomouc.

Oba vzájemné duely dopadly lépe pro Tygry, kteří v Pardubicích urvali těsnou výhru 5:4 a na domácím ledě přehráli svěřence trenéra Pavla Rohlíka 4:2. Už jen samotné výsledky naznačují, jak náročné a vyrovnané tyto souboje byly. Pravá hokejová bitva vypukne v úterý s úderem osmnácté hodiny.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice


Počet zápasů: 58
Bilance: 22– 9 – 1 – 2 – 24
Skóre: 165:165
Průměrná návštěva: 7 045

Připomeňte si poslední domácí utkání v Home Credit Aréně, které ovládli Bílí Tygři:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit