Bílí Tygři Liberec

Pešánova úspěšná premiéra! Dvacítka dvakrát zdolala Švýcary

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V úterý a ve středu si Filip Pešán vyzkoušel, jaké to je stát během utkání jako kouč na střídačce reprezentace do dvaceti let. A premiéra mu vyšla na jedničku! Český tým porazil Švýcarsko 4:1 a 3:1.

K zápasům se trenérovi Pešánovi hlásilo to nejlepší, co může český juniorský hokej nabídnout, a to včetně mladíků, kteří působí v zámořských soutěžích. Ani Švýcaři nedorazili do Brna, kde se dvojutkání odehrálo, se slabou sestavou, český tým na ně ovšem vlétl a už v první třetině prvního z duelů si vytvořil značnou převahu.

V prvním zápase nakonec Češi přestříleli své soupeře vysoko 44:22 a zaslouženě zvítězili 4:1. Dvěma trefami se o to zasloužil liberecký odchovanec Marek Zachar, který v současnosti působí v zámoří. "Zaskočili jsme je a napadalo nám to tam. Až pak se do toho Švýcaři dostali. Ve druhé třetině nás trochu začali přehrávat, ale myslím, že jsme si to pohlídali," komentoval mladý forvard.

Marek Zachar na turnaji U17 v Drážďanech stíhá protihráče

Prosadil se i ve druhém zápase, který byl oproti úternímu klání poněkud odlišný. Češi se nechali hned třináctkrát vyloučit a výrazně si zápas komplikovali. Tentokrát je dokonce tým ze země helvétského kříže přestřílel 30:22, ani to ale Švýcarům nestačilo. Zadina a Machala zařídili týmu vedení 2:1 a Marek Zachar v samém závěru přidal ještě pojistku na konečných 3:1.

Mise u dvacítky tak pro trenéra Filipa Pešána a jeho kolegy začala úspěšně. Už v pátek se ale tým sejde znovu, tentokrát před cestou do Helsinek. Ve Finsku se Pešánův tým v pondělí a v úterý utká s domácím výběrem, který by měl znamenat ještě větší výzvu, než dvojutkání se Švýcarskem.

Trenér Pešán sleduje hru

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit