Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Snažím se trenérovi splácet důvěru, kterou do mě vložil

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Po zápasech Ligy mistrů se Bílí Tygři vrátili zpět do extraligového kolotoče. Nejdříve si připsali výhru ve venkovním utkání proti Třinci a tři body se jim podařilo získat i na domácím ledě v zápase proti Ševcům ze Zlína. Tygrům se tak podařilo prodloužit vítěznou sérii už na sedm zápasů. Velkou zásluhu na tom má také aktuální lídr kanadského bodování Tygrů Petr Jelínek. "Dokázali jsme zlomit střeleckou mizérii ze začátku sezóny a padá nám to tam," usmívá se.

Petr Jelínek do zápasu se Zlínem nastoupil jako centr prvního útoku s parťáky Krenželokem a Lakatošem na křídlech. To, že se této trojce daří, ukázala už čtvrtá minuta, kdy Krenželok hledal před brankou volného Jelínka. Ten ale Štůralu překonat nedokázal. Protože se Tygrům ani Beranům nepodařilo využít žádnou další příležitost, skončila první dvacetiminutovka bezgólovu remízou. "Už před zápasem jsme věděli co nás čeká. Zlín hraje spíše opatrnější hokej a spoléhá na brejky. V další fázi utkání už to museli trochu otevřít, takže se nám hrálo lépe," zhodnotil úvod utkání Jelínek.

Krenželok s Jelínkem se starají o rozruch před brankou Zlína

V úvodu druhé periody se už ale Tygři prosadit dokázali a velikou zásluhu na tom měla právě první formace a skórující Petr Jelínek. V přesilové hře se Tygři dokázali usadit v útočném pásmu, Radivojevič zatáhl puk do rohu odkud našel přesnou přihrávkou útočníka s číslem dvacet šest, který prvním pokusem sice trefil tyčku Štůralovi branky, podruhé promáchl, ale do třetice už byl úspěšný a poslal puk do zlínské branky. "Byl to takový signál, co máme s Brankem. Poprvé jsem to sice dal do tyče, ale pak se mi už podařilo dostat puk do brány. Pro obránce je to složitá situace, protože Branko mi to dával z rohu a než se obránce stihl otočit, tak jsem tam měl čas to doklepnout," říká nejlepší liberecký hráč utkání.

Petr Jelínek o příspěvku obránců do ofenzívy

"Poslední zápasy se nám vydařily a je to i tím, že máme výborně hrající beky. Jsou hodně aktivní, někdy dokonce útočí víc než my útočníci. Nám to samozřejmě pomáhá, jsme jistější na puku. Před všemi klobouk dolů, protože od prvního do posledního obránce hrají skvěle. Navíc Roman to umí vzadu zavřít, takže nedostáváme moc gólů. "


Uplynuly přesně dvě minuty a gólová radost propukla v liberecké aréně znovu. Tentokrát se na gólu podíleli všichni členové první formace. Krenželok si pohrál se zlínskými obránci, předložil puk Jelínkovi, jehož střela se odrazila od Štůralova betonu přímo k Dominiku Lakatošovi a ten uklidil kotouč do sítě."Lukáš Krenželok to výborně potáhl, v podstatě obehrál dva jejich hráče, přihrál mi to, moje střela se odrazila k Lakymu a ten už to dával do prázdné branky," popsal druhý gól člen první přesilovkové formace.

Nejlepší hráč utkání se Zlínem Petr Jelínek

Není divu, že si Jelínek spolupráci s oběma jmenovanými pochvaluje. Všichni tři výrazně přispívají k úspěšným výsledkům posledních kol a je to vidět i na kanadském bodování. Lukáš Krenželok je aktuálně šestým nejproduktivnějším Tygrem, Dominik Lakatoš čtvrtým a tabulce vládne právě Jelen, jak zní přezdívka prvního libereckého centra. "To, že se nám teď daří je do velké míry dané tím naším stylem hry. Žádného ze soupeřů se snažíme nepodcenit a jdeme do toho naplno. S Lukášem hraju už tři roky a teď máme v lajně ještě Dominika Lakatoše. Držíme se toho, co si před zápasem řekneme, a funguje to dobře," uzavírá Jelínek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit