Bílí Tygři Liberec

Piráti dosud neztratili ani bod, dokáží je Tygři zastavit?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V neděli čeká Bílé Tygry čtvrtý extraligový duel v nové sezoně, z toho hned třetí na půdě soupeře. Ve venkovních zápasech jsou sice zatím Tygři stoprocentní, tentokrát ale jedou na led dosud neporaženého Chomutova. Jak se jim proti rozjetým Pirátům povede?

Dosud stoprocentní

Jen dvěma týmům se letošní sezona zatím daří bez jediného zaváhání. V úvodních čtyřech kolech neztratila jediný bod brněnská Kometa, stejným počinem se ale mohou chlubit také v Chomutově. Po letní přestávce by to přitom do Pirátů nikdo neřekl. Z týmu odešla řada opor v čele s hlavním kanonýrem Roman Červenka, do toho se dlouho jednalo o dotaci města a v médiích se dokonce spekulovalo o možném prodeji licence.

Namísto toho vstoupili do nového ročníku extraligy Piráti ve velkém stylu a o body oloupili dosud všechny soupeře. V prvním kole si na domácím ledě vyšlápli na Karlovy Vary, následně otočili nepříznivě se vyvíjející duel ve Vítkovicích, kde po první třetině prohrávali už 0:1. O síle Chomutova se přesvědčila rovněž Plzeň, které nasázeli Piráti hned šest branek.

Formu potvrdili svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky v pátek, kdy se představili v derby na ledě Litvínova. V úvodu třetího dějství si vypracovali už tříbrankový náskok a i přes závěrečné drama ho uhájili. S dvanácti body na kontě tak momentálně okupují druhou příčku tabulky, pouze o skóre za Kometou Brno.

Venku bez ztráty bodu

Prodloužit svou sérii budou chtít Piráti také proti Bílým Tygrům, náš tým však také není ve vůbec špatné formě. Na úvod sezony ukázal v Karlových Varech, že se s Tygry musí počítat i v novém ročníku, když vyhrál 5:1. Následoval domácí duel se Spartou, který nabídl atraktivní podívanou, bohužel však s hořkým koncem, když nakonec v repríze finále play-off dokázali zvítězit hosté.

Na venkovním ledě však dosud Tygři neztratili ani bod. V pátek si sice utkání v Pardubicích nedisciplinovaností pořádně zkomplikovali, přesto se však vraceli s výhrou 5:4. Tři body za jednu branku a dvě asistence si připsal Michal Bulíř, který je zatím nejproduktivnějším Tygrem a spolu s čtveřicí hráčů Komety rovněž nejproduktivnějším hráčem extraligy. Náš tým má zatím navíc odehráno o jeden duel méně, než ostatní soupeři, v úterý čeká Pešánovu partu dohrávka s Plzní.

Ještě předtím však čeká Tygry náročné utkání v Chomutově, k němuž se nyní upíná veškerá pozornost kabiny. V minulé sezoně se Liberec s Piráty utkal včetně play-off hned osmkrát a hned šestkrát dokázal zvítězit v základní hrací době, jednou v prodloužení a jedinkrát bral pouze bod za porážku v nastaveném čase. Dokáže také tentokrát potvrdit, že se mu proti Chomutovu daří? To se dozvíme v neděli od 15:30.

Bílí Tygři Liberec vs. Piráti Chomutov


Počet zápasů: 12
Bilance: 6 – 2 – 0 – 2 – 2
Skóre: 36:22
(Bilance zahrnuje utkání v základní části)

Zatím poslední extraligová konfrontace obou týmů se udála ve čtvrtfinále play-off. Tygři si zajistili postup už po čtyřech duelech, když v posledním utkání na ledě Pirátů zvítězili 7:2. Připomeňte si tento duel v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit