Bílí Tygři Liberec

Plutnar zamíří na kemp adeptů národního týmu! Je to pro mě pocta, usmívá se

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Sezona 2016/17 je sice teprve ve fázi přípravy, jednoho z Bílých Tygrů už přesto čeká cesta na reprezentační kemp. Michal Plutnar si totiž od trenéra Josefa Jandače vysloužil nominaci na červencový minikemp pro adepty, kteří by v sezoně následně mohli zamířit do národního týmu. Stejně začala před minulým ročníkem například cesta Radima Šimka až na světový šampionát.

O své pozvánce se Michal Plutnar dozvěděl teprve při samotném začátku rozhovoru, jeho dojmy lze tedy považovat za opravdu bezprostřední. „Je to pro mě velká pocta. Naposledy jsem reprezentoval ve dvacítkách, od té doby jsem měl dva roky pauzu. Bude krásné zase vyrazit na reprezentační kemp,“ usmíval se mladý obránce.

Zmíněná první akce pod novým trenérem národního týmu, Josefem Jandačem, se uskuteční 27. až 29. července v Rokycanech. Hráče během minikempu čekají čtyři tréninkové jednotky, kterých se zúčastní čtyři brankáři, osm obránců a třináct útočníků. Tento každoroční kemp pravidelně využívá realizační tým reprezentace k seznámení se s potenciálními adepty pro národní tým.

Z loňské sezony tuto zkušenost znají například Michal Bulíř a Radim Šimek. „Asi se kluků zeptám, jaké to bylo, ale něco už jsem zažil v mládežnických kategoriích a asi to bude trochu podobné. Budeme se připravovat na suchu i na ledě, čeká nás určitě pořádná dřina, ale zase jsou to tři dny, takže to zvládneme,“ očekává Plutnar, který si v národních barvách zahrál například na mistrovství světa do dvaceti let v sezoně 2013/14.

Radost Michala Plutnara.

Pozvánka každopádně udělala nadějnému obránci se sedmadvacítkou na zádech radost. „Samozřejmě to je i velká motivace do další práce. Za svou šanci jsem moc rád. Na konci sezony jsem toho moc neodehrál, o to víc mě nyní pozvánka překvapila. Ale mile, rozhodně se tam budu rvát o další šanci,“ slibuje.

Radim Šimek navíc v minulé sezoně na kempu zaujal a stal se stabilním členem národního týmu, přičemž na konci ročníku zamířil také na mistrovství světa. Nyní by mohl Plutnar vyrazit v jeho šlépějích. „Bylo by to úžasné, ale je to pořád první kemp a začátek sezony. Samozřejmě tam odevzdám vše a budu makat na sto procent, ale v průběhu sezony se může cokoliv změnit. Bylo by to hezké, ale musím stát nohama na zemi,“ uzavírá skromně.

Nezbývá než popřát tygří naději na kempu mnoho štěstí. Kdo ví, třeba ho v blízké době uvidíme také obléct reprezentační dres.

Tygři nastoupeni před utkáním

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit