Bílí Tygři Liberec

Po dvanácti letech opět do Jihlavy! Oberou Tygři o body nováčka?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Čtyřiadvacáté kolo Tipsport extraligy zavede smečku šelem na Horácký zimní stadion. S Jihlavou se Tygři utkají poprvé od jejího návratu mezi elitu. Do utkání půjdou s důležitou výhrou nad Kometou v zádech a se snahou na nedělní výkon navázat.

Domácí vládci

Pokud mají Tygři s Duklou něco společného, je to jednoznačně výrazná preference domácího prostředí. Na kluzištích soupeřů totiž shodně patří mezi nejhorší týmy, chvost venkovní tabulky dokonce uzavírají. Liberečtí navíc stále vyhlíží první tříbodovou výhru zaznamenanou mimo Home Credit Arenu! Tuto tristní bilanci se pokusí zlomit na území posledního týmu extraligové tabulky.

Jinak jdou ale Tygři výkonnostně nahoru, což naplno demonstrovali šokujícím postupem mezi nejlepších osm týmů Champions Hockey League, když vyřadili hvězdami napěchovanou Frölundu. Mezitím v extralize zdolali silné výběry Třince, Chomutova, Sparty a Brna. Výjimkou byl pouze zápas v Pardubicích, od kterých schytali nepříjemný debakl.

Jan Stránský

Z pátečního vítězství nad Kometou měl lodivod Filip Pešán patřičnou radost, byť se nemohl nepozastavit nad nešťastně obdrženými brankami. „Byl to velmi vyrovnaný zápas. Jsem strašně rád za vstřelené branky. Tlačíme se do brány a navíc nám výrazně pomohl Marek Kvapil. Stále nás doprovází legrační inkasování branek, kterému se nemůžeme vyhnout. Věřím, že až tyhle srandovní góly odstraníme, budeme utkání zvládat lépe. Za bojovnost jsme si tři body zasloužili."

První zářez čerstvé posily

Jak už sama trenérova citace naznačila, premiérového zásahu mezi Tygry se v utkání s Kometou dočkal Marek Kvapil. Zdá se, že se v novém týmu aklimatizuje velice rychle. Proti Spartě si připsal dva plusové body, v Pardubicích asistoval na gól Petru Jelínkovi a svého bývalého zaměstnavatele rovnou sám popravil vítěznou brankou pět minut před koncem.

Marek Kvapil

Příchod reprezentačního útočníka by mohl mimo jiné zvýšit úspěšnost v přesilových hrách. O ty se ale už teď mohou Liberečtí slušně opřít, s využitím těsně pod 16% se řadí mezi přední mužstva. To Jihlava zatím nachází ve hře proti oslabenému soupeři velkou bolest, s úspěšností lehce nad 10% je totiž jednoznačně nejhorší v lize.

Potvrdí Tygři stoupající křivku výkonů kýženým tříbodovým vítězstvím z venkovního představení? Dozvíme se již v úterý 21. 11. od 17:30, kdy důležitý souboj proti nováčkovi započne.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dukla Jihlava

Počet zápasů: 4
Bilance: 3 – 0 – 1 – 0 – 0
Skóre: 17:9

V neděli Tygři ve vyrovnaném utkání nakonec přetlačili Kometu o gól. Připomeňte si jej v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit