Bílí Tygři Liberec

Po dvou týdnech je tu opět extraliga. Tygři se představí na horkém třineckém ledě!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po reprezentační pauze a bojích v Lize mistrů se Bílí Tygři opět představí v extraligovém zápase. Svěřenci trenéra Filipa Pešána drží v současnosti sérii pěti ligových vítězství v řadě, nyní je ale nečeká nic lehkého. Po zápase ve Vítkovicích přejeli Liberečtí jen o několik kilometrů na jih, aby se utkali se silným výběrem třineckých Ocelářů!

Zpět do Extraligy

Severočeši v pátek odehrají první extraligové utkání po necelých dvou týdnech, jelikož byla soutěž přerušena kvůli reprezentačnímu turnaji Karjala Cup. Na něm se v českém dresu představili i dva Tygři – Michal Bulíř a Radim Šimek. Ani zbytek týmu ovšem přes přestávku nezaháleli. Čekal je totiž souboj o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

V prvním zápase si sice nad Vítkovicemi dokázali vybojovat těsné vedení, jenže to ve druhém střetnutí nedokázali udržet. Soupeř dlouho vedl 2:0 a až minutu před koncem poslal utkání do prodloužení Michal Bulíř. V nastaveném čase byli ovšem šťastnější hráči ostravského celku. Pokud počítáme i zápasy extraligy, jednalo se o první porážku libereckého týmu po šesti zápasech. Tygři poté zůstali až do čtvrtka právě v moravskoslezské metropoli a poté se přesunuli do Třince.

Oceláři zpět na vrcholu

Třineckým hokejistům se v této sezóně mimořádně daří, čímž si napravují loňský nepříliš úspěšný ročník, kdy jejich cesta skončila už v předkole play off. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose mají na svém kontě momentálně 42 bodů a v osmnácti odehraných zápasech prohráli jen jednou po základní hrací době. I z toho důvodu jim aktuálně patří vedoucí pozice tabulky. Druhé Brno má ovšem ještě utkání k dobru.

Nicméně v posledních šesti střetnutích utrpěl moravský celek hned dvě porážky. Nejdříve Oceláři bezpečně porazili jak svého rivala z Vítkovice, tak pardubické Dynamo. V obou případech navíc hráči s drakem ve znaku neinkasovali! Ovšem poté následoval první zápas v této sezóně bez získaného bodu, když je pokořila statečně bojující Plzeň. Posléze si na ně vyšlápli také hráči Litvínova, kteří zvítězili 3:2 po prodloužení. Třinečtí se ale nenechali rozhodit a vzápětí si poradili se silnou pražskou Spartou a hned nato s karlovarskou energií, jež ovšem zlomili až v závěrečném dějství.

Potvrdí Tygři formu?

Zdá se, že Severočeši nechali zapomenout na nevydařený start ročníku a v posledních pěti utkáních si připsali pět výher, navíc třikrát s čistým kontem. Liberečtí postupně vynulovali Mladou Boleslav, Plzeň, Karlovy Vary a následně nezaváhali ani proti Spartě a Pardubicím. V zápase s posledním jmenovaným mohl Ján Lašák překonat klubový rekord v neprůstřelnosti, jenže kapituloval ve druhé třetině.

Pět výher v řadě katapultovalo Tygry až do nejvyšších pater tabulky, přičemž mají oproti některým sousedům odehráno až o čtyři zápasy méně. Svěřenci trenéra Filipa Pešána budou nyní chtít na tuto sérii navázat. Tygři mají navíc Ocelářům co oplácet, neboť v prvním letošním souboji jim v Home Credit Aréně nedokázali vstřelit ani jeden gól. Potvrdí Liberečtí formu a uspějí pošesté za sebou.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 57
Bilance: 20 – 8 – 2 – 3 – 23
Skóre: 157:164

První letošní střetnutí s Třincem si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit