Bílí Tygři Liberec

Po roce opět ve finále! Tygři v pátek vstoupí proti Kometě do bojů o titul!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři se podruhé za sebou probojovali do extraligového finále, ve kterém budou obhajovat mistrovský titul. Proti Kometě je ovšem nečeká nic jednoduchého, dá se očekávat vyrovnaná a napínavá série. První utkání začíná již v pátek od 17:20.

Opět po roce

Jestliže si někdo před sezónou myslel, že bude Bílé Tygry sužovat po celý rok mistrovská kocovina, pak se hluboce mýlil. Naše mužstvo se totiž už podruhé za sebou probojovalo do extraligového finále a bude obhajovat zlaté medaile. Minulý ročník svěřenci trenéra Filipa Pešána po velkém boji porazili pražskou Spartu, která tou dobou čekala na titul už devět let. Sparta je mimochodem posledním klubem, který dokázal titul obhájit. Nyní se Liberečtí postaví proti týmu, který na mistrovský pohár čeká více jak půl století - Kometě Brno.

Cesta do závěrečné série byla letos ovšem mnohem těžší než minule. Šelmy nezačaly sezónu úplně nejlépe a v jednu chvíli se nacházely dokonce až na jedenáctém místě. Poté ovšem přišlo mnohonásobné zlepšení a Liberec nakonec po velké přetahované o první místo s Třincem ovládl základní část.

Ve čtvrtfinále narazili Tygři na nebezpečné plzeňské Indiány. Soupeř vyhrál dva zápasy a dlouho vzdoroval, Severočeši si ale nakonec postup pohlídali. Podobně tomu bylo ve vyhroceném semifinále s Chomutovem. Po čtyřech utkáních byla série vyrovnaná 2:2, v následujících dvou střetnutích už toho Liberečtí Pirátům moc nepovolili a zaslouženě postoupili do bojů o titul.

Třetí pokus

Ani Kometa se na cestě do finále neobešla bez problémů. Ročník sice začala famózně a dlouho se s třineckými Oceláři přetahovala o první místo. Jenže poté přišla herní krize a Brno stěží uhájilo přímý postup do vyřazovacích bojů.

Následně se ve čtvrtfinále střetlo s jejich největším rivalem - Spartou. Moravané se s Pražany nepárali a zvítězili hladce 4:0 na zápasy. Větší práci už měli s Hradcem Králové. Mountfield sice svého soupeře potrápil, nakonec se ale po šesti odehraných zápasech radovali z postupu Brněnští.

Kometa má o motivaci více než postaráno. Do finále se totiž probojovala už potřetí během šesti let a je tedy jeho nejčastějším účastníkem v tomto období. V obou předchozích případech však musela před svým soupeřem sklonit hlavu. Nejdříve v roce 2012 nestačili na Pardubice a o dva ročníky později na Zlín. Jejich čekání na titul se tak protáhlo na jednapadesát let.

Vzájemné zápasy pro Kometu

Vzájemné zápasy letos ovládla Kometa, která Tygrům povolila pouze jediné vítězství. Stalo se tak ve čtyřiadvacátém kole, kdy Liberečtí stáhli tříbrankový náskok soupeře a nakonec se radovali z výhry v prodloužení. Zbylá střetnutí vyzněla po výsledcích 5:1, 3:0 a 2:1 lépe pro Brno.

Liberecké fanoušky jistě potěší návrat Michala Bulíře do sestavy. Mladý útočník musel kvůli zranění vynechat celé semifinále, nyní už je ale opět připraven nastoupit. Do bojů o Pohár T.G. Masaryka tak liberecké mužstvo vyjede v téměř plné síle, chybět bude pouze Jaroslav Vlach.

Kometa oproti tomu hlásí ve svých řadách ztrátu. Talentovaný útočník Martin Nečas totiž odcestoval na MS do 18 let, kde bude hájit barvy České republiky. I tak je ovšem brněnský útok velmi silný. Více o kádru našeho soupeře se dočtete zde.

Už nyní je jisté, že Liberecké mužstvo požene za úspěchem vyprodaná Home Credit aréna. Bílí Tygři vstoupí do finále v pátek na domácím ledě od 17:20, druhé utkání začíná poté v sobotu o dvacet minut dříve. Dá se očekávat vyhrocená bitva a boj o každý metr ledu. Buďte u toho!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit