Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd míří suverénní Indiáni. Přeruší šelmy jejich šňůru vítězství?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - 25. kolo hokejové Tipsport extraligy zavede do Home Credit Areny soupeře z kategorie nejatraktivnějších. Přijede totiž plzeňská Škoda, která vévodí tabulce a momentálně disponuje skvělou formou. Tygři ale také stoupají nahoru a můžeme se tedy těšit na velké utkání.

Odveta loňského čtvrtfinále

Oba soupeři spolu v posledním play-off svedli bitvu na ostří nože. Z předkola nabuzená Plzeň liberecké hokejisty notně potrápila, Tygři ale po většinu série tahali za mírně delší konec provazu a po výsledku 4:2 mohli slavit postup do semifinále. Zápasy s Indiány se nesly v poměrně vyhroceném duchu, ať na ledě, tak na tribunách. Uvidíme, zda bude vzájemná rivalita stále znát.

Indiánská jízda

Letos však Západočeši cílí na vyšší než čtvrtfinálové mety. Před sezonou mohutně posílili, a to především v útočných řadách. Jména jako Milan Gulaš či Tomáš Mertl budí oprávněný respekt. V úvodu ročníku se síla projevila se vším všudy!

Jan Stránský

Plzeňští vévodí tabulce, přičemž drží pětibodový náskok na druhý Hradec Králové. Drží navíc parádní sérii sedmi výher v řadě. V rámci této série zdolali například Spartu, Kometu, nebo právě pronásledovatele z Hradce. Povedl se jim navíc nevídaný počin, již dvakrát totiž dokázali vsítit deset branek v jediném utkání! Indiánské řádění musela vstřebat Olomouc a následně i Pardubice.

Mezi pěticí nejproduktivnějších hráčů ligy má Plzeň trojnásobné zastoupení! Kanadské bodování soutěže vede již dříve zmiňovaný Tomáš Mertl. V závěsu se nachází další Indiáni, konkrétně Milan Gulaš a Dominik Kubalík. Se službami posledně jmenovaného už ovšem Západočeši počítat nemohou, z hostování si jej totiž stáhlo švýcarské Ambri. I přes to ale Kubalík stále vévodí pořadí střelců.

Tygří vzestup

Liberečtí neprožili povedený vstup do soutěže. Po 18. kole se dokonce nacházeli na poslední příčce tabulky. Tam ale nepobyli dlouho a nyní se po sérii výborných výkonů vyšvihli do jejího středu. Základem jsou především skvělé výsledky na domácím kluzišti, kde zatím podlehli pouze Chomutovu v ranné fázi ročníku. Z deseti utkání v Home Credit Areně slavili Tygři vítězství hned devětkrát!

Jan Stránský

A v minulém kole konečně dosáhli na ledě Jihlavy tříbodového zisku venku! Po zodpovědném výkonu korunovaném čistým kontem Jaroslava Januse udolali celek z Vysočiny poměrem 2:0, z čehož měl trenér Filip Pešán pochopitelně radost. „Odehráli jsme velmi organizovaný bojovný zápas. Základ zápasu položili starší zkušení hráči, kteří byli vzorovým faktorem. Hráli jednoduchý účelný hokej podpořený výborným výkonem brankáře Januse. I když domácí byli aktivní, snažili se tlačit do brány, tak jsme zápas organizovanou hrou zaslouženě zvládli."

Vyšlápnou si šelmy také na tým, který soutěži vévodí? Dozvíme se již v pátek 24. 11. od 18 hodin, kdy tento třaskavý souboj na ledě Home Credit Areny započne. Rozhodně neváhejte a buďte u toho!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 61
Bilance: 28 – 4 – 3 – 6 – 20
Skóre: 171:172

Poslední domácí vítězství nad Západočechy zaznamenali Liberečtí ve druhém zápase loňského čtvrtfinále play-off. Připomeňte si jej v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit