Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd přijede Sparta. Vrátí jí Tygři předchozí vysokou porážku?

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Jedenadvacáté kolo nejvyšší tuzemské hokejové soutěže přivede do liberecké arény Spartu pod vedením staronového trenéra Františka Výborného. Repríza předloňského finále bude o to pikantnější, že Liberečtí budou chtít vrátit Pražanům porážku z prvního vzájemného utkání této sezóny.

Zlepšující se výsledky

Po rozpačitém úvodu sezóny se tygří stroj začíná rozjíždět. Důkazem toho je i velký úspěch v Lize mistrů. V jejím osmifinále se našim hokejistům podařilo přetlačit švédskou Frölundu a postoupit do čtvrtfinále této mezinárodní soutěže!

Ještě několik minut před koncem odvetného osmifinálového utkání, hraného na ledě soupeře, se zdálo, že se radovat budou domácí, ale padesát vteřin před koncem základní hrací doby se prosadil Martin Bakoš a poslal zápas do prodloužení. V tom se bleskově prosadil Michal Bulíř a zajistil tak Liberci čtvrtfinále. Momentka ze souboje mezi Bartovičem a Nedomlelem

A body Tygři sbírají už i v extralize. V posledních dvou duelech přestříleli Třinec na svém ledě 5:3 a z Chomutova si odvezli dva body za výhru 4:3 v prodloužení. Na výhře proti Třinci a Frölundě měla zásluhu i nová akvizice v libereckém brankovišti v podobě Jaroslava Januse. V utkání proti Spartě se navíc liberečtí příznivci mohou těšit i na posilu útočných řad, Marka Kvapila, který posílil liberecké řady v předchozích dnech.

Neuspokojivé postavení v tabulce a změny v kádru Sparty

Pražané nezažívají úspěšný vstup do sezóny. V devatenácti odehraných zápasech posbírali pětadvacet bodů, stejně jako naši hokejisté, což Spartě zatím stačí na desátou pozici, o skóre před Libercem. Sparťané spoléhají hlavně na domácí prostředí, na kluzištích soupeřů se jim tolik nedaří.

Vedení pražského klubu se tuto situaci rozhodlo řešit několika personálními změnami. Z kádru vypadla předsezónní posila Petr Zámorský, který si hledá nové angažmá, naopak řady Sparty posílil zkušený obránce Zbyněk Michálek, který se po sedmnácti letech v zámoří vrátil na českou hokejovou scénu. Stránský pálí

Změna proběhla i na pozici hlavního kouče Sparty. Odvolaného Jiřího Kalouse nahradil František Výborný, který se tak vrátil do známého prostředí, protože Spartu vedl již v letech 1998 - 2001 a 2005 - 2009.

Zápas Liberce se Spartou bude mít pro oba týmy veliký náboj. Důvodů je několik. V obou týmech působí hodně hokejistů, kteří mají stále živé vypjaté finále z roku 2016. Dále se pak oba týmy nachází v nižších patrech tabulky a potřebují každý bod. Tygři navíc chtějí Spartě vrátit vysokou porážku 1:7, kterou v září na pražském ledě utržili. Zápas tak slibuje atraktivní podívanou.

Přijďte Bílé Tygry ve středu 15. 11. od 18 hodin podpořit a vytvořit jim bouřlivé domácí prostředí!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 61
Bilance: 18 – 6 – 0 – 9 – 28
Skóre: 159:185

Poslední domácí utkání sehráli Bílí Tygři se Spartou 11. prosince minulého roku. Na sestřih utkání, ve kterém Liberec soupeři podlehl 1:3, si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit