Bílí Tygři Liberec

Pořádně jsem se rozšvihal, popisuje Radim Šimek svůj tvrdý náraz do mantinelu

Date of publication Author Dominik Jakubec, Jakub Janoušek

Praha - Proti Spartě se v první třetině prosadil v přesilovce a potvrdil Radim Šimek roli nejproduktivnějšího tygřího obránce. Ve třetím dějství však hrozivě přepadl přes brankáře a hlavou napřed směřoval na mantinel. Z tvrdého střetu si naštěstí vážnější zranění neodnesl. "Mám jen trochu naražené rameno a koleno," vysvětluje mladý bek.

Co podle tebe rozhodlo o vaší výhře?
Určitě to byly naše využité přesilovky. Těch jsme tentokrát měli hodně. Sparta byla docela nedisciplinovaná, což se nám podařilo využít. Před zápasem jsme si říkali, že právě na vylučování si musíme dávat pozor. Sparta má totiž přesilové hry velmi dobré. Právě to, že jsme je do nich moc nepouštěli a své početní převahy využili, rozhodlo.

Po dlouhých 235 minutách a 38 sekundách jste inkasovali, mrzí vás to?
Sám jsem ani gól neviděl, zápas jsem po ráně u mantinelu nedohrál. Na jednu stranu nás to sice mrzí, chtěli jsme, aby i Roman nulu vychytal. Ale důležitější je výhra. Tři body z ledu Sparty jsou velmi cenné.

Čím to je, že se vám v poslední době začalo takto dařit?
Asi ta pohoda v kabině, která v ní momentálně panuje, a dobrý systém, který nám Filip Pešán ordinuje. Všichni se snažíme ho dodržovat. To je náš klíč k vítězstvím.

Poprvé od zisku titulu jste vyrazili na led, kde jste slavili titul. Vybavili se ti tu tyto vzpomínky?
Samozřejmě. Na klubovém Facebooku jsem četl, že to je šest měsíců od titulu. Trochu jsem si na to v kabině zavzpomínal. Jsem rád, že se nám v O2 Areně opět podařilo zvítězit.

Zpočátku přitom měla Sparta herně mírně navrch.
Sparta měla v první třetině dobrý pohyb, ale pak je trochu potopil náš gól. Jenže ve druhé třetině se sami zbrzdili zbytečnými fauly. Do své hry se v podstatě vůbec nedostali. Ve třetí třetině už kluci měli náskok a v klidu si to pohlídali.

Po nepříjemném nárazu do mantinelu jsi utkání nedohrál, jak to s tebou vypadá po zdravotní stránce?
Mám naražené rameno a koleno, ale věřím, že to do neděle bude dobré. Možná to sice teď trošku ztuhne, ale snad mě to do dalších zápasů nijak neomezí.

Radim Šimek rozehrává

Mohl bys tu situaci popsat?
Objel jsem myslím Barinku, puk tam byl asi padesát na padesát, ale Filip Novotný mi vypíchl kotouč hokejkou. Já přes ni přepadl a při té rychlosti jsem už nedokázal včas zabrzdit. Bohužel jsem se tam pořádně rozšvihal.

Ve druhé třetině také došlo na jiný nepříjemný moment, když Štefan Růžička sekl Lukáše Vantucha hokejkou záměrně do krku. Viděl jsi tuto potyčku?
Viděl jsem to, ale po pravdě k tomu skoro ani nejde nic říct. Aby hráč sekl hokejkou soupeře do hlavy, to do hokeje vůbec nepatří. Takový hráč musí mít v hlavě vygumováno.

Čtyři zápasy, čtyři výhry a jediný inkasovaný gól. Znamená to, že se vracejí ti Tygři, které známe z minulé sezony?
Jestli jsme zpět, to nevím. Soustředíme se zkrátka vždy na další zápas. Na začátku sezony se nám moc nedařilo dávat góly, ale to se teď konečně začíná měnit. Doufám, že se tím dostáváme do pohody a vrátíme se k loňským výkonům.

Je tu však vidět určitý rozdíl, gólů méně dáváte, ale i inkasujete. Je to cílem vašeho herního systému?
Dát na Spartě čtyři góly, to je podle mě docela dobré! (úsměv) Snažíme se hrát zodpovědně v obraně a góly nedostávat. K tomu pak chceme vepředu něco vyprodukovat. Proti Spartě se nám navíc dařilo v přesilovkách, což vám vždy pomůže. Na začátku sezony nám přesilové hry nevycházely a nemohli jsme se o ně opřít.

A právě v přesilové hře ses tentokrát prosadil ty. Čím to, že vám nyní hra v početní převaze funguje?
To je zase takový souhrn malých věcí. Říkáme si, že se musíme tlačit do brankoviště a hrát jednoduše. A tady jsme to ukázali. Já třeba vlastně svůj gól ani pořádně neviděl, protože Petr Jelínek clonil tak, že jsem viděl až jeho, jak se raduje. (úsměv)

Reprezentační obránce Radim Šimek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit