Bílí Tygři Liberec

Poslední venkovní utkání základní části zavede Bílé Tygry do Litvínova

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Závěrečný duel základní části odehraje náš tým v Litvínově, kde v úterý od 17.20 nastoupí proti místním Chemikům. Bílí Tygři budou chtít na ledě žlutočerných zlomit střelecké trápení a po dvou prohrách opět naplno bodovat. Úkol to ale nebude jednouduchý, Verva totiž v letošní sezóně dokázala Tygry už dvakrát porazit.

Závěr základní části se Libereckým nedaří podle představ

Finiš základní části neprobíhá úplně podle představ hráčů z města pod Ještědem. Po výhrách proti Třinci, Olomouci a Hradci Králové totiž přišly dvě prohry. Nejdříve šelmy nestačily na Vítkovice, kterým na jejich ledě podlehly 0:4.

Následoval atraktivní duel, na liberecký led přijela brněnská Kometa. Liberečtí bohužel nedokázali zužitkovat drtivý úvodní tlak a hosté se postupně dostali do dvoubrankového vedení. Zápas sice ještě zdramatizovala trefa Milana Bartoviče, ale k vyrovnání i přes velikou snahu v závěru nedošlo.

Jaroslav Vlach prověřil Janusovu pozornost

V obou těchto kláních se Bílí Tygři potýkali především s nízkou efektivtou střelby a malým důrazem do branky. V duelu proti Litvínovu se tak liberečtí střelci budou chtít ukázat v tom nejlepším světle. I díky tomu, že pronásledovatelé z Třince stáhli náskok Liberce na tři body.

Verva zpět ve formě

Litvínovu se podařilo navrátit se do formy z úvodu sezóny a překonat tak její pokles, který přišel v půlce ledna. V posledním utkání sice Severočeši podlehli Spartě na jejím ledě 1:3, ale předchozí čtyři zápasy skončili pro Chemiky vítězně, když si připsali skalp Brna, Vítkovic, Karlových Varů a Plzně. Liberečtí to v Litvínově rozhodně nebudou mít jednoduché, ze třech vzájemných duelů těchto týmů v letošním ročníku se dvakrát radovali právě hráči Vervy.

Marin Ševc dotírá na litvínovského Lukeše

Severočeský klub se stejně jako v předchozích sezónách může spolehnout na své tradiční lídry. Na čele produktivity Vervy se drží František Lukeš, který si připsal 39 kanadských bodů. Jen o jeden méně má veterán Viktor Hübl a nebezpečnou a hlavně produktivní útočnou dvojici tvoří bratři Hanzlové. Mezi obránci nasbíral nejvíce bodů Daniel Sørvik, který jich má patnáct. Branku Litvínova hájí letos nejčastěji Jaroslav Janus a drží si solidní úspěšnost zákroků nad 93 %.

Důležitost duelu na litvínovském ledě je pro Tygry enormní. Druhý Třinec totiž dokázal ztrátu na první příčku snížit na pouhé tři body, ale Bílí Tygři mají situaci ve svých rukou. V případě tříbodové výhry proti svému severočeskému rivalovi totiž budou moci oslavit zisk Prezidentského poháru.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov


Počet zápasů: 59
Bilance: 27 – 4 – 2 – 8 – 18
Skóre: 163:150
Průměrná návštěva: 4 757

Poslední vzájemné utkání se odehrálo v polovině ledna na liberecké ledě. Přestože do vedení šli hosté, šelmy dokázali vývoj otočit a získat tři body. Zápas si můžete připomenout na tomto videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit