Bílí Tygři Liberec

Poslední zápas roku 2017 bude extrémně důležitý. Ve vyprodané aréně Tygři vyzvou Dynamo!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Boj o play-off se přiostřuje. Po prohře na Spartě Tygři klesli na předposlední místo, ve velice vyrovnané tabulce se ovšem situace mění doslova ze dne na den. Utkání s Pardubicemi, které mají na šelmy dvoubodový náskok, tak může být jedno z klíčových. Dostanou se liberečtí hokejisté na postupové příčky, nebo zůstanou pod svými konkurenty?

Kolísavá forma

Už se zdálo, že by Tygři konečně mohli nastartovat potřebnou vítěznou sérii. Po vyřazení Curychu v Champions Hockey League přišla nájezdová výhra v derby s Mladou Boleslaví. Poté se podařil také výlet do Třince, kde Liberečtí sice nebyli lepším týmem, po dalším zvládnutém rozstřelu však shrábli další dva body. V dalších soubojích s bezprostředními tabulkovými konkurenty však přišlo hned dvojnásobné zaváhání.

Urputnou bitvu s Chomutovem rozseklo ve prospěch soupeře prodloužení, načež se šelmám nevydařil ani zápas v O2 areně a Spartě po nepřesvědčivém výkonu podlehly 0:3. V kombinaci s výsledky ostatních týmů poslední kola znamenala propad Liberce až na předposlední třinácté místo.

Výhry s porážkami střídá taktéž Dynamo. Z posledních deseti utkáních se z vítězství radovalo ve čtyřech případech. Oba týmy mají společnou nulu v kolonce vstřelených branek v minulém kole. Tygři, jak už bylo dříve řečeno, podlehli Spartě 0:3, zato Pardubice nestačily na Kometu a padly poměrem 0:2.

Dramatická situace

Tabulka je v oblasti kolem desátého místa neuvěřitelně vyrovnaná. Rozdíl mezi sedmým a třináctým celkem je pouze čtyřbodový! Je tedy zřejmé, jak extrémně důležitý je každý zápas, zvláště pak proti tabulkovým konkurentům. Deváté Pardubice mají na Tygry dvoubodový náskok. Pokud modrobílí zvítězí v základní hrací době, shodí soupeře za sebe a přiblíží se postupovým pozicím. Litvínov a Chomutov navíc hrají proti sobě, je tedy jasné, že některý z týmů body taktéž ztratí.

Porážka by naopak znamenala další nepříjemnou komplikaci. Doma jsou ovšem Liberečtí velice úspěšní. Pouze Plzeň a Hradec posbírali před svými fanoušky více bodů! Extrémní důležitostí nejbližších zápasů si je vědom obránce Adam Jánošík. "Jsme si vědomi, že půjde o zlomovou část sezony. Musíme bezpodmínečně zabrat a doma posbírat co nejvíce bodů. Nic jiného nám v tuto chvíli ani nezbývá".

Vyprodáno!

Home Credit Arena je na poslední utkání roku 2017 beznadějně vyprodána. Každý příchozí fanoušek se navíc může těšit na malý dárek. Pojďme Tygrům vytvořit bouřlivou atmosféru a společně získat veledůležité body! Úvodní buly je naplánováno na sobotních 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 62
Bilance: 24– 9 – 1 – 2 – 26
Skóre: 183:174

Když Dynamo zavítalo do Liberce naposledy, bylo z toho při rozlučce Jána Lašáka poměrně jednoznačné vítězství Bílých Tygrů. Připomeňte si utkání v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit