Bílí Tygři Liberec

Postupem posilnění Tygři jedou do Litvínova, vyloupí laboratoř Chemiků?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Litvínov velmi rychle nechává zapomenout na uplynulou nevydařenou sezónu. Chemici Vervy jako kdyby před sezónou namíchali účinný nápoj, po kterém mužstvo ožilo, černožlutí jsou totiž nepříjemným soupeřem jak na domácím ledě, tak na stadionech soupeřů. Úkol proto Liberečané nebudou mít v pátek vůbec jednoduchý.

Elixír života, Litvínov bez ztráty bodu už čtyři kola

Svěřenci trenéra Radima Rulíka válčí vskutku výborně, v říjnu ještě neprohráli a pokud počítáme i vítězství nad Vítkovicemi, které se urodilo v posledním zářijovém zápase, již čtyři kola neochutnali kalich hořkosti. A co víc? Neztratili ani jeden bod!

Výzva to tak pro naše mužstvo bude jistojistě velká, určitě ale nesmíme zapomínat na skutečnost, že Tygři během týdne odcestovali k náročné odvetě s Färjestadem, zatímco Chemici se mohli plně soustředit na spřádání taktiky proti úřadujícímu mistrovi.

Michal Bulíř si kryje puk před obráncem

Souboj mistrů. Diváky táhne Hübl s Lukešem

Spojení František Lukeš - Viktor Hübl je v Litvínově často skloňované. Tito dva ostřílení hokejisté úspěšně válčí v černožlutém dresu již od ročníku 2008/2009, přičemž i v průběhu aktuální sezóny vládnou bodování svého celku, když doposud jako jediní překonali hranici deseti bodů.

Verva však našla i vhodné doplnění kádru v podobě mladíků. Soupeřům zamotává hlavu i dvojice Kristián Reichel, Richard Nejezchleb, jež zdatně zkušeným hráčům sekunduje. Mezi obránci zase nejlépe, co se ofenzivy týče, boduje dvojice Sorvik - Pavelka.



Nahoru-dolu. Tygři zažívají období jako na houpačce

Naše mužstvo má za sebou velmi náročný program. Ten mu doposud vynesl patnáct bodů a devátou příčku v tabulce. Po výhře v prvním zápase play-off Ligy mistrů, šelmy přehrály Vítkovice poměrem 3:1. Poté však dostaly lekci z produktivity na ledě Komety. I když byly aktivnějším týmem a herní projev působil vyrovnaným dojmem, domácí vyhráli jednoznačně 5:1.

Liberečané ale na sobě nenechali porážku znát a v úterý si spravili náladu proti celku z Karlstadu, díky lepšímu skóre totiž postoupili do další fáze vyřazovacích bojů Ligy mistrů. Teď je ale čeká další těžká prověrka. V pátek budou od 17:30 bojovat na ledě litvínovské Vervy. Podaří se jim ukořistit cenné body?

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov


Počet zápasů: 56
Bilance: 25 – 4 – 2 – 7 – 16
Skóre: 157:144
Průměrná návštěva: 4 757

V uplynulém ročníku byly na ledě Home Credit Arény k vidění velmi napínavé souboje. Obzvláště druhý domácí zápas sezóny přinesl pravé drama okořeněné krásnou brankou dua Branko Radivojevič - Michal Bulíř.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit