Bílí Tygři Liberec

Premiéra Filipa Pešána byla úspěšná. Češi dvakrát porazili Švýcary, Zachar třikrát skóroval

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Pro liberecké barvy bylo přípravné utkání české reprezentace U20 se stejně starým švýcarským výběrem velmi úspěšné. Národní tým vyhrál 4:1 a 3:1, ve velmi dobrém světle se také ukázal bývalý Tygr Marek Zachar, který během dvou duelů hned třikrát skóroval.

První dva duely nové sezóny a první dva duely na lavičce s trenérem Filipem Pešánem česká dvacítka zvládla. Inkasovala navíc pouze dvě branky, zatímco sama skórovala hned sedmkrát.

„Ještě nemáme ideální sestavu, to jednoznačně. Spousta hráčů ještě bude muset zapracovat na tom, aby se do týmu dostala. Ale zase se nám ukázala spousta dobrých věcí. Minimálně to každý z hráčů perfektně odbojoval, žili těmi zápasy a jejich závěry. Jsem hrozně rád, že se nám podařilo obě dvě utkání zvládnout," prozradil Filip Pešán.

Česká republika - Švýcarsko 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Michnáč (Kodýtek, Safin), 13. Zachar (Kaut, Havránek), 19. Zachar (Machala), 56. Havránek - 17. Miranda (Rüegsegger).

Sestava ČR: Kořenář - Sirota, Kachyňa, Kvasnička, Král, Hrdinka, Doudera, Vála, Mikyska - Zachar, Nečas, Kaut, Zadina, Havránek, Chytil, Reichel, Machala, Helt, Safin, Kodýtek, Michnáč.

Sestava Švýcarska: Meier - Gerber, Brantschen, Öjdemark, Matewa, Le Coultre, Buchli, Wüthrich - Geisser, Maillard, Jäger, Simic, Berni, Eggenberger, Volejníček, Leunberger, Oehen, Miranda M., Suter, Rüegsegger.

„Je to jiné, budu si na to muset trošičku zvyknout, i když jsem už působil u národního týmu do devatenácti let. Budu si muset zvyknout na to, že ti kluci jsou hrozně energičtí. Starší extraligoví hráči už si v některých situacích počínají trochu zkušeněji, počkají si na kotouč, nikam se neženou. A tihle kluci jedou na sto procent každé střídání. To je trochu rozdíl," pokračoval.

Marek Zachar U20 versus Švýcarsko příprava 2017

Česká republika - Švýcarsko 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Zadina, 32. Machala (Mikyska), 60. Zachar (Chytil, Michnáč) - 13. Leunberger (Oehen, Geisser).

Sestava ČR: Brízgala - Sirota, Kachyňa, Kvasnička, Král, Hrdinka, Doudera, Vála, Mikyska - Zachar, Kurovský, Kaut, Zadina, Havránek, Chytil, Reichel, Machala, Helt, Safin, Kodýtek, Michnáč.

Sestava Švýcarska: Wüthrich P. - Brantschen, Stadler, Öjdemark, Matewa, Le Coultre, Riva, Wüthrich D. - Geisser, Maillard, Jäger, Heim, Eggenberger, Volejníček, Leunberger, Kurashev, Oehen, Miranda M., Rüegsegger, Sigrist.

„Chci, aby hráči byli aktivní, zodpovědní a hlavně stateční. Jak na kotouči, tak bez něj. A obecně bych byl hrozně rád, aby tým vystupoval pokorně a měl dobrou tvář i navenek. Chci, aby to kluky bavilo, aby je bavily i tréninky, aby tím žili. Zatím to vypadá, že kolektiv bude velmi zdravý," zakončil hlavní trenér Filip Pešán.

Česká reprezentace teď míří do Finska, kde změří síly ve Vierumäki s tamním výběrem Suomi. Zápasy se odehrají v pondělí 24. srpna a úterý 25. srpna.

Filip Pešán U20 versus Švýcarsko příprava 2017

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit