Bílí Tygři Liberec

Přesilovky? V play-off mohou být rozhodující, uvědomuje si Michal Bulíř

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V základní části byli Bílí Tygři vůbec nejtrestanějším týmem extraligy, ale v prvním předkolovém klání jako by to byl jiný Liberec. Připsal si jen dvě trestné minuty a sám využil dvě početní výhody, což udělalo obrovskou radost Michalu Bulířovi.

Úvodní utkání předkola přineslo velké drama a rozhodnout ho nakonec musela liberecká početní výhoda v prodloužení. Jak se ukázalo, právě hra při nestandardním počtu hráčů na ledě byla alfou a omegou prvního duelu.

„Po druhé třetině jsme si v kabině ukázali videa našich přesilovek za celý zápas. Řekli jsme si, co udělat lépe a jak se lépe postavit, prozradil jeden z hlavních aktérů rozhodující akce zahajovacího duelu Michal Bulíř.

„Jsme rádi, že jsme naše početní výhody dokázali využít. Za celý zápas jsme si vytvářeli několik šancí, ale nedařilo se nám je zakončit, zhodnotila liberecké počínání v početních výhodách liberecká osmaosmdesátka.



Tygři, nejtrestanější tým základní části, překvapili Spartu svou čistou defenzivní prací, kterou kvitoval i Bulíř. „V play-off mohou přesilovky rozhodovat zápasy. Řekli jsme si, že chceme být disciplinovaní a to se nám, až na jedno smolné vyhození mimo hřiště, podařilo.“

Vyřazovací boje a základní část – to jsou dvě zcela odlišné soutěže. To si uvědomuje i Bulíř. V play-off by uvítal benevolentnější metr rozhodčích. „Doufám, že rozhodčí budou v play-off trochu shovívavější. Přece jenom je to trochu více o soubojích. Snad bude vyloučení co nejméně a bude se hrát dobrý hokej.“

Liberecký útočník po utkání stihl i bleskově popsat, jak bude vypadat týmová sebereflexe. „Všichni víme, co jsme udělali dobře a co ne. Negativní věci si rozebereme na videu. Ukážeme si, co z naší hry vymazat a vrátíme se zase lepší. Cíl je jasný – strhnout sérii na 2:0!“ burcoval Michal před druhým duelem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit