Bílí Tygři Liberec

První nábor po mistrovském titulu! Do Home Credit Arény zavítalo několik destítek dětí

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V sobotu se v liberecké Home Credit Aréně uskutečnil nábor nových hokejových nadějí. V průběhu dvou hodin se na ledové ploše vystřídalo okolo padesáti malých dětí. Na akci kromě trenérů nemohli chybět ani členové ,,A" týmu. Konkrétně hráči Lukáš Derner, Adam Jánošík a Roman Will či Martin Láska, jenž má na starost liberecké gólmany.

Mezitím, co se hráči libereckého ,,A“ týmu připravují na následující ročník extraligy na suchu, v Home Credit Aréně je na jedno odpoledne vystřídali ti vůbec nejmenší. Od sobotních půl třetí se zde totiž odehrál nábor malých hokejistů. Vše proběhlo za účasti trenéra Jana Daňka a jeho kolegů, mezi které patří i bývalí hráči Bílých Tygrů Jiří Moravec a Richard Jareš. Nechyběli ovšem ani členové aktuálního kádru, Adam Jánošík, Roman Will a také Lukáš Derner, jenž se ale zdržel jen na chvíli.

Na akci si našlo se svými rodiči cestu několik desítek dětí ve věku čtyř až sedmi let. Samozřejmě se jednalo převážně o chlapce, ale objevilo se mezi nimi i několik děvčat. Po zahájení si trenéři děti rozdělili do několika skupin na základě věku a dovedností. V jedné z nich se nacházely děti, z nichž většina stála na bruslích vůbec poprvé v životě. To, co je při hraní hokeje nejdůležitější, si ale velmi rychle osvojily a s přibývajícím časem bylo z jejich strany k vidění stále méně pádů.

Druhou tvořili ti, co už měli s bruslením nějaké zkušenosti. Náplní jejich programu bylo tedy zdokonalování techniky. Kluci kromě klasického ,,překládání“ či jízdy pozadu prováděli i cviky, které se při zápase sice nevidí, nicméně jsou pro naučení se klouzaní na ledě nezbytné. Poslední třetina účastníků se skládala převážně z těch, co už jsou součástí liberecké přípravky. Jejich trénink byl ve znamení všelijakých her, jako například ,,ovečky“, nebo si na ledě zahráli fotbal, což není jednoduchá činnost.

Zajímavým zpestřením byla pro děti svačina, kterou jim koučové naservírovali přímo na led. Jako na většině akcí severočeského klubu byl přítomen také tygří maskot. Dění v aréně sledoval ze střídačky mimo jiné i bývalý hráč Liberce Milan Bartovič, jehož syn patřil mezi ty, co kroužili na hrací ploše.

Na závěr dostali všichni od trenérů drobné dárky. ,,Z našeho pohledu byla akce úspěšná. V příštích letech bychom ji chtěli zopakovat," vypověděl Libor Daněk, jenž byl jejím strůjcem. Zároveň však dodává: ,,Jinak ale samozřejmě budou nábory probíhat celoročně, jako tomu bylo doposud." Mezi rodiči panovaly pozitivní ohlasy. ,,Dnešek jsme si nadmíru užili," svěřil se jeden z nich. Několik dětí dokonce projevilo zájem o to hokej začít hrát. A kdo ví, možná některé z nich jednou uvidíme v dresu mezi dospělými. Jestli tomu tak bude, si ale budeme muset počkat.

Bruslení s Tygry 2016 občerstvení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit