Bílí Tygři Liberec

První polovinu základní části zakončí Tygři na ledě pátých Vítkovic

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - První polovina základní části extraligy se chýlí ke svému konci. Po porážce s vedoucí Plzní vyráží tygří smečka na druhý konec republiky, kde se v rámci 26. kola utká s Vítkovicemi. Za Rideru pravděpodobně nastoupí útočník Milan Bartovič, pro něhož se bude jednat o první utkání proti Liberci.

Druhá domácí prohra

Po rozvážném začátku sezóny se Tygři začali během listopadu herně i výsledkově zvedat, což také vedlo k jejich vzestupu tabulkou. Svěřenci trenéra Filipa Pešána si navíc konečně připsali tříbodovou výhru na ledě soupeře, když si poradili s poslední Jihlavou. Poté ovšem přišla na řadu vedoucí Plzeň.

Liberečtí se Západočechy odehráli v Home Credit aréně vyrovnanou partii, kterou ale nakonec ovládli hráči Škodovky poměrem 5:2. Pro naše mužstvo to byla teprve druhá prohra před vlastními fanoušky. Do té doby pod Ještědem uspěli v úvodu ročníku pouze chomutovští Piráti, kteří byli tou dobou taktéž lídry tabulky.

„Měli jsme z Plzně příliš zbytečný respekt. Myslím si, že ani nebylo proč, protože několik posledních utkání jsme odehráli velice dobře a měli jsme mít sebevědomí na naší straně. To mi dneska na našem výkonu chybělo,“ zhodnotil utkání Martin Ševc.



Hokejisté Liberce budou chtít jistě zaváhání s Plzní odčinit a příležitost k tomu budou mít již v neděli, kdy vyrazí na druhý konec republiky - do Vítkovic!

Útok na play-off

Moravskoslezský celek se už tři ročníky neprobojoval mezi nejlepších osm týmů, jeho maximem bylo pouze předkolo play-off. To chtěly Vítkovice tuto sezónu konečně změnit a zatím se jim to daří. V tabulce jim totiž náleží pátá pozice a na svém kontě mají osmatřicet bodů.

V posledních třech kolech ovšem Ridera nevyhrála ani jednou, když postupně nestačila na Plzeň, Hradec Králové a Litvínov. Vítkovičtí se proti Tygrům budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu, v případě výhry Liberce by navíc rozdíl mezi oběma týmy činil v tabulce pouhé dva body! Hráči z třetího největšího města republiky budou mít výhodu domácího prostředí a rozhodně našemu mužstvu nedají nic zadarmo!

Bartovič poprvé proti Tygrům

Utkání bude mít jistě zajímavý nádech pro útočníka Milana Bartoviče, jenž odešel do Vítkovic na hostování právě z Liberce a v pátek si připsal první extraligový start v jiném než tygřím dresu. Pokud tedy slovenský útočník v neděli nastoupí, čeká ho proti šelmám pikantní souboj.

Svěřenci trenéra Filipa si v úterním utkání na ledě Jihlavy připsali první letošní tříbodovou výhru na ledě soupeře, zopakují to proti Vítkovicím? To se dozvíme již v neděli, úvodní buly padne přesně v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice RIDERA

Počet utkání: 61
Bilance: 30 – 3 – 3 – 4 – 21
Skóre: 171:161

Poslední vzájemné utkání nabídlo napínavou a vyrovnanou bitvu, kterou nakonec ovládli Tygři 2:1. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit