Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek: Asi jsem se dnes dobře vyspal

Date of publication Author Jonáš Jech

Liberec - Bílí Tygři se v neděli odpoledne utkali se soupeřem z Pardubic. K vidění byl důrazný a divácky atraktivní hokej nahoru, dolů. Tygři po většinu zápasu vedli, ale během druhé třetiny zastihlo Dynamo libereckou obranu ve slabší chvilce. "Takovéhle situace si musíme pohlídat, ale jsme zkušený tým. Pokračovali jsme dál a nakonec zápas dotáhli do vítězného konce," hodnotil po utkání dvougólový střelec Radim Šimek.

Ve druhé třetině padly tři góly během jednatřiceti sekund. Co že to byla taková divočina?
My jsme trochu vypadli ze systému a dostali dva zbytečné góly. Dostali jsme gól na 1:1, pak jsme se zase ujali vedení, ale po pár sekundách inkasovali. Takovéhle situace si musíme pohlídat. Hlavně si myslím, že akci při druhé brance Pardubic jsme mohli vyřešit lépe.

Bylo těžké se oklepat po dvou rychlých gólech?
Jsme zkušený tým, takže musíme jít dál. Povedly se nám věci ve třetí třetině, o kterých jsme se bavili během přestávky. Řekli jsme si, že se budeme tlačit brány a že tam něco určitě spadne. Povedlo se a pak už jsem jen minutu před koncem pečetil vítězství do prázdné brány. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Byl jsi dnes u všech gólů. Čím to bylo, že se ti dnes tak dařilo?
Asi jsem se dobře vyspal. Byl jsem v pravý čas na pravém místě, ale měl jsem dnes i trošku štěstí.

Je to tvůj obvyklý styl, že se snažíš víc podporovat útok, že?
Samozřejmě. Když dal Petr Jelínek gól, tak jsem skončil v brankovišti, a když skóroval Dominik Lakatoš, byl jsem opět na stejném místě. Trenéři ode mě takovéhle věci vyžadují a já se to snažím plnit.

Teď tě čeká reprezentační akce. Dá se tam hrát stejným stylem?
Myslím, že tam budu mít stejné pokyny. To je moderní styl hokeje. Já se budu snažit odvést co nejlepší práci v nároďáku, stejně jako odvádím tady. Věřím, že uspějeme i tam.

Jaký je tvůj názor na vyhrocený závěr?
Lukáš Vantuch dostal pořádný hit od Ščotky. Ten se zachoval jako zbabělec, protože tam lezl po kolenou, aby ho někdo nesundal. Bohužel i tohle k hokeji patří.

Jaký je tvůj plán na příští týden?
V úterý budeme hrát zápas CHL a pak se máme s Michalem Bulířem hlásit ve středu večer v Plzni. Předpokládám, že si dáme s týmem rozbruslení, ale proti Švédsku hrát nebudeme. Počítám, že nastoupíme až do zápasů s Finskem a s Ruskem

Jsi spokojený s tím, že váš příští soupeř v Lize Mistrů je z také z extraligy?
Co se týče cestování, tak je to úplně jedno. Je úplně stejné, jestli pojedeme na letiště a poletíme dvě hodiny někam do Finska nebo pojedeme čtyři hodiny do Vítkovic. Věřím, že to bude pro diváky dobrý a atraktivní zápas a my uděláme všechno proto, abychom postoupili.

Radim Šimek rozehrává

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit