Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek debutoval v AHL

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Během přípravného období Radim Šimek dlouho bojoval o místo v kádru San Jose Sharks, prozatím se však musí spokojit s působením na farmě. V noci na neděli vítězně debutoval v dresu San Jose Barracuda v soutěži AHL.

V přípravě naskočil za Žraloky do čtyř utkání a jednou se zapsal do statistik díky gólové asistenci. O možnost prvního startu v NHL však bude muset bojovat i nadále. Spolu s jedenácti dalšími hráči z organizace Sharks zamířil minulý týden do farmářského celku Barracuda, který je přestupní stanicí Žraloků do nejprestižnější hokejové soutěže.

Také v AHL už sezona odstartovala, Radim Šimek si tedy v noci ze soboty na neděli v zámoří odbyl svůj soutěžní debut. Vstup do sezony se San Jose Barracuda povedl, připsal si cenné vítězství nad Stockton Heat poměrem 6:4. Zápas přitom nabídl pořádné drama.

Šimkův tým ve druhé třetině prohrával už o dvě branky, poté se však proti farmářskému výběru Calgary zavelel k obratu a díky skvělé třetí periodě dokráčel k cennému vítězství. Odchovanec benáteckého hokeje nebodoval, do statistik se zapsal dvěma trestnými minutami. Na led vyjel s pro sebe nepříliš tradičním číslem 51.

Do zámoří odešel Radim Šimek po skončení minulého ročníku, když podepsal jako nedraftovaný hráč jednoletý kontrakt. Přestože začal nový ročník na farmě, už v minulých letech ukázal značný progres a ani nové výzvy se jistě nezalekne. V průběhu dlouhé sezony se jistě své šance dočká.

Radim Šimek s jeho typickým číslem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit