Bílí Tygři Liberec

Repríza loňského čtvrtfinále se blíží! Připomeňme si loňské duely play-off proti Pirátům

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Semifinálový soupeř není pro Bílé Tygry žádnou neznámou. Na chomutovské Piráty narazil náš tým už v minulém play-off, kdy se svěřenci kouče Růžičky změřil síly už ve čtvrtfinále. Pojďme si tuto sérii připomenout.

První zápas rozhodli Michalové

Také do play-off sezony 2015/16 vstupovali Tygři jako majitelé Prezidentského poháru a za soupeře dostali rozjetý tým z předkola, Piráty Chomutov. Těch se ale rozhodně nezalekli. Hned v jedenácté minutě celé série se prosadil Michal Bulíř a zajistil našemu týmu vedení. Ve druhé třetině přišlo Vondrkovo vyrovnání a rázem bylo před závěrečnou dvacetiminutovkou zaděláno na drama.

Třetí dějství však zcela patřilo Bílým Tygrům. Michal Birner nejprve ve 47 minutě opět zajistil Liberci vedení, sedm minut před koncem na něj navázal Michal Řepík a stejný hráč pak ještě v závěru přidal gól z trestného střílení. První krok tedy svěřencům trenéra Filipa Pešána vyšel na jedničku.

Do Chomutova s vedením 2:0

Také ve druhém čtvrtfinále se ukázalo, že Piráti nebudou snadnou překážkou. Tentokrát šli dokonce hosté do vedení, když se Brett Skinner přesnou ranou postaral o gól do šatny. Tygři se však ve druhém dějství vrátili do utkání, když ve 23. minutě vyrovnal Branko Radivojevič. Po polovině utkání pak dokonal obrat Martin Bakoš.

V poslední třetině si Chomutov vybral i dávku smůly, neboť Jelínkův pokus vyrazil brankář Kristan pouze do brusle Vladimíra Růžičky ml., od níž se odrazil do branky. V závěru pečetil výhru 4:1 Martin Ševc, který dotlačil kotouč za brankovou čáru, Tygři tedy na led soupeře vyráželi s vedením 2:0 na zápasy.

V Chomutově opět rozhodla až třetí třetina

Po přesunu do Chomutova napravil Vladimír Růžička svůj vlastní gól z druhého utkání, když hned v úvodu třetího čtvrtfinále poslal Piráty do vedení. Domácí led Chomutovským svědčil, počínali si aktivně a nebýt vynikajícího Lašáka, mohlo být s Tygry mnohem hůře. Náš tým se prosadil až ve druhé třetině, kdy dvojnásobnou přesilovku využil Tomáš Mojžíš.

Ani tentokrát nebylo před třetí dvacetiminutovkou zdaleka rozhodnuto, Liberec však ukázal, že mu tato část hry jde skvěle. Ve 47. minutě si Michal Řepík sjel z levého kruhu a přesnou ranou poslal svůj tým do vedení. Chvíli před závěrečnou sirénou přidal pojistku Petr Vampola a Tygři měli rázem tři mečboly.

Střelnice na závěr

Zatímco první tři duely série nabídly nesmírně vyrovnaný průběh, poslední utkání naopak Tygři zcela opanovali. Po dvaceti minutách bylo takřka hotovo, když se postupně trefili Jan Stránský, Martin Bakoš a Michal Bulíř. "Bulda" navíc přidal po půlhodině hry ještě čtvrtý gól a s Piráty bylo zle. Nic na tom nezměnilo ani Ruttovo snížení, ještě před přestávkou Tygři díky Stránskému opět odskočili na rozdíl čtyř branek.

V poslední třetině utkání i celé série se sice nejprve trefil tehdy ještě chomutovský Adam Jánošík, nicméně v závěru pečetili mladíci Dominik Lakatoš a Jan Ordoš na konečných 7:2 pro Bílé Tygry. Ti si tedy po vítězství 4:0 v sérii jako vůbec první extraligový tým v loňské sezoně zajistili místenku v semifinále.

A právě v semifinále na sebe Bílí Tygři Liberec a Piráti Chomutov narazí letos. Náš soupeř má týmu trenéra Pešána co oplácet. Jak se bude série vyvíjet? To se dozvíme poprvé již v pátek od 17:20, kdy začne první utkání na ledě Home credit Areny!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit