Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Klíč k úspěchu? Trpělivost

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Tři utkání, dvě inkasované branky. Roman Will se v čtvrtfinálové sérii postupně stal pro královéhradecké hráče téměř nepřekonatelnou překážkou, což potvrdil také ve čtvrtek. I díky němu si Tygři vezou do sobotního utkání mečbol. "Hlavně do toho musíme jít s pokorou," hlásí.

V 5. čtvrtfinále jsi byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. To tě jistě těší?
Je to příjemné ocenění, ale je úplně jedno, kdo jím je. Klíčové je, že vyhrál náš tým. Kdo je nejlepším hráčem, to mi je v takovém případě takříkajíc ukradené. (úsměv)

V závěru čtvrtečního utkání vás Hradec zatlačil, jak ti v té chvíli bylo?
Nebylo to snadné, ale to se v play-off ani nedá čekat. Jsem hrozně rád, že máme hráče, na které se mohu spolehnout. Když střelu nevidím, skočí do ní, prostě si navzájem pomáháme. Díky té týmové hře jsme závěr zvládli.

Co bylo klíčem k obratu v sérii z 0:2 na 3:2?
Byli jsme trpěliví. První dva zápasy jsme sice nezvládli, ale nehroutili jsme se a vyříkali jsme si to. Zkrátka jdeme do každého utkání jako jeden tým. Věřili jsme, že to zvládneme.

Bylo pro vás výhodou, že jste už úspěšně prošli předkolem?
To, že jsme přešli přes nesmírně silnou Spartu, nás nabudilo. Díky tomu se cítíme dobře. Ani za stavu 0:2 nikdo neskládal zbraně. Teď se nám to vrací, máme o výhru víc, ale stále nesmíme nic podcenit. Musíme pokračovat v tom, co předvádíme doteď.

Will je proti Köhlerovi ve střehu

V Hradci jste po dvě třetiny byli opět výrazně lepším týmem. Je to pro vás povzbuzení?
Neřekl bych, že jsme úplně dominovali. Měli jsme tam pasáže, kdy jsme hráli výborně, ale Hradec nás také několikrát zamkl v pásmu a obléhal branku. Byl to vyrovnaný zápas a já jsem rád, že jsme ho překlopili na svou stranu.

Také v pátém utkání série jste šli v první třetině rychle do vedení. To musí být pro tým velká výhoda?
Možná to je to, co nám třeba chybělo v začátcích sezony. Během základní části se nám hlavně venku nestávalo, že bychom dali nějaký rychlý gól, od kterého bychom se odrazili. Teď si to trochu vybíráme v play-off. Těší mě, že to takhle zvládáme.

Jde podle tebe o náhodu?
Nic podle mě v hokeji není náhoda. Když věříte a děláte vše pro úspěch, vrací se vám to. Každý do jednoho, včetně realizačního týmu, chce vyhrát. V kabině je to cítit.

Před týdnem jsi za stavu 0:2 říkal, že se stále neprohrálo. Předpokládám, že teď naopak za stavu 3:2 řekneš, že se zatím stále nevyhrálo...
Přesně tak. (úsměv) Musíme jít do sobotního zápasu především s pokorou, jako to děláme celou sezonu. Věřím, že to potom zvládneme.

Jako poslední odchází do kabiny brankář Will

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina PO 2024 dámská

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit