Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Olomouc? Musíme jejich hráz probourat!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Proti Olomouci zakončí Bílí Tygři sérii čtyř domácích zápasů v řadě. V té jsou dosud naši hráči stoprocentní. Dopomohl jim k tomu i Roman Will, který ve třech zápasech inkasoval jen tři branky. “Hlavní je, aby se dařilo týmu,” usmívá se s pokorou mladý gólman.

Je na kabině znát, že se vám konečně začalo dařit?
Na náladě to samozřejmě je trochu znát. Ale my máme od začátku sezony dobrou partu. I když se třeba nedařilo, všichni jsme jeden druhého podporovali. Nejhorší na tom bylo, že jsme hráli dobře, ale výsledky tomu prostě neodpovídaly. Musel přijít okamžik, kdy se to otočí. Sice jsme nebyli zrovna v klidu, ale zase tu nebyla žádná panika, že nás všichni mydlí a že na to nemáme. Teď se nám přeci jen dýchá trochu lépe. Snad nám to ještě nějakou dobu vydrží.

Předpokládám, že za týmem, který je schopen nastřílet pět a více branek, se ti musí chytat lépe?
V hokeji to chodí tak, že se občas gólman musí spolehnout na hráče a občas pro změnu hráči na gólmana. Dělá mi radost, když to tam kluků padá a když dáváme šest gólů za zápas. Hlavně, aby to tak i pokračovalo.

Je pro tebe výhodou, že v posledních zápasech zastáváš pozici jasné jedničky?
Na to se hrozně těžko odpovídá. Jako gólman vždy chcete chytat, ale i kdyby chytal kdokoliv jiný a my bychom vyhrávali, byl bych stejně tak spokojený. Z osobního pohledu jsem sice rád, že chytám, ale hlavní je, aby se dařilo celému týmu.

I přes tři vítězné zápasy v řadě jste stále jedenáctí, ale na šesté místo ztrácíte jen pět bodů. Už jsi zažil takto vyrovnanou soutěž?
Letos je sezóna neskutečně vyrovnaná. Snad ani jako malý kluk, když jsem na extraligu jenom koukal v televizi, jsem nezažil, že by to byla taková stíhací jízda mezi spoustou týmu. Pro fanoušky je to jedině dobře, do konce je o co hrát a po každém kole může být všechno jinak. Zároveň je to výborná vizitka pro českou ligu, každý může hrát s každým.

Roman Will

Předpokládám, že vzhledem k tomu přišlo probuzení v pravý čas?
Souhlasím, že je to klíčová fáze sezony. Na druhou stranu, nikdo z nás to rozhodně nechtěl nechávat takhle na poslední chvíli. Prostě to tak vyplynulo. Možná si ty dva roky úspěchů vybraly nějakou daň. Jako by nám vždy chyběl nějaký kousíček, třeba odraz přímo na hokejku. Když si uvědomím, kolik bodů jsme různě ztratili během sezony, tuhle jeden a tuhle dva, mohli jsme být úplně jinde. Teď jsme na tom zkrátka tahle. Pokud to zvládneme, může nás to jedině posílit.

Dnes vás čeká Olomouc. Zápasy s ní nepatří zrovna mezi ofenzivní smršti. Jak se ti v takových utkáních chytá?
Vždy jsem rád, když na mě jde co nejvíc střel. Ale i takovéhle zápasy musíme zvládnout. Olomouc hraje dobře z defenzivy, ale já věřím, že jejich hráz probouráme.

Doma se vám i nadále velmi daří. Čím to podle tebe je?
Pro každého hráče je lepší, když se na zápas připravujete v klidu doma, ne někde na hotelu nebo v autobuse. Navíc tu máme krásnou halu a vynikající zázemí. O každého z nás je skvěle postaráno. Do toho nás ženou výborní fanoušci… Potom je rozdíl mezi venkovními a domácími zápasy znát.

Kapitán a maskovaný muž

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit