Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Smolný gól? Takové bohužel občas v hokeji padají

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Přestože Mountfield HK v prvním utkání Tygry výrazně přestřílel, Roman Will držel naděje svého týmu až do prodloužení. V něm náš tým po nešťastné teči vlastního hráče inkasoval a musel si tak na první výhru v sérii nechat zajít chuť. "Ale jedeme dál, jedna prohra nic neznamená," velí gólman Will.

Co jsi říkal na tempo utkání?
Je to play-off. Oba týmy vědí, že jim může skončit sezona, proto do toho jdou naplno. Myslím, že se ten hokej musel všem fanouškům líbit. Že jsme prohráli, to ještě nic neznamená. Do dalších zápasů jdeme s tím, že jsme se soupeřem zvládli držet krok.

Mrzí tě smolný gól, který jste inkasovali v prodloužení?
Takové branky prostě padají. Bohužel, tentokrát padl do naší sítě. Ale věřím, že třeba příště skončí v bráně soupeře. Takový odraz, to se občas stane. Nikdo to neudělá schválně.

Soupeř vás výrazně přestřílel. Jak se ti chytalo?
Cítil jsem se dobře. I kluci přede mnou bránili výborně. Oni měli sice hodně střel, ale spousta z nich byla z úhlu. Ten prostor před brankou jsme měli dobře vyčištěný. Pro gólmana je každopádně vždy lepší, když máte co dělat, než když tam jen stojíte.

Vy jste sice měli méně střel, zato byly většinou velmi nebezpečné. Věřil jsi, že i s minimem příležitostí můžete zvítězit?
Jistě, vždy doufáte, že to urvete na svou stranu. V prodloužení jsme měli nějaké šance, ale bohužel to nevyšlo. Takový je prostě hokej. Prohráli jsme první zápas, ale v žádném případě jsme neprohráli sérii. Jdeme dál.

Zaskočil vás Hradec v prvním čtvrtfinále něčím?
Náš realizační tým nás na ně skvěle připravil, to samé ale určitě platilo i o Hradci. Byl to prostě play-off hokej. Tam se může stát cokoliv.

Je něco, co můžete do pátečního utkání změnit?
Především se dobře vyspíme, hodíme výsledek za hlavu a v pátek nastoupíme na led jako nový tým. Věřím, že budeme ještě silnější.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit