Bílí Tygři Liberec

Série se stěhuje do Prahy. Dovrší šelmy postup? Šanci budou mít už v pátek

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - 2:0! Takový je stav série předkola po dvou zápasech. Tygrům chybí k postupu už jen jedno vítězství a pokusí se jej získat na nepřátelském ledě. Dění se stěhuje do pražské O2 areny a slibuje další strhující pokračování!

Díl první: Pořádné drama až do prodloužení

Úvodní utkání série nabídlo pořádně napínavou podívanou. Tygři dvakrát vedli, pokaždé však náskok ztratili a rozhodovalo až prodloužení, které ukončil gólem na 3:2 Tomáš Filippi. Mladý útočník zaznamenal svoji první trefu po návratu pod Ještěd a přišla ve skutečně pravý čas.

Střelecky jej však ještě zastínil kanadský forvard Tyler Redenbach. Ten totiž v základní hrací době obstaral obě branky svého týmu a opět tak prokázal svůj velký přínos, který smečce šelem nabízí. Klíčem k úspěchu byla jednoznačně disciplína. Liberečtí za celých šedesát minut nevyprodukovali ani jeden faul, dvě trestné minuty přišly jen jako nemilá odměna za vyhození puku mimo mantinely.

Tomáš Filippi o prvním střetnutí

"Věřili jsme si, šli jsme do toho na sto procent. Skoro pořád jsme byli před brankou Sparty, ale oni mají hrozně nebezpečné brejky. Trochu jsme tam nechávali otevřená vrátka, na což si musíme dávat pozor. Je sice hezké, že do nich bušíme, ale mohou jednou dvakrát ujet a umí to moc dobře potrestat."


Díl druhý: Modrobílý koncert

Další bitva začala v Home Credit Areně ve vysokém nasazení. K vidění bylo několik pěstních výměn, přičemž se Dominik Lakatoš s Richardem Jarůškem setkali dokonce dvakrát. Liberečtí hráli extrémně zodpovědně a nejlepším odrazem jejich obranné práce byl fakt, že Sparta poprvé donutila Romana Willa k zákroku až v neuvěřitelném čase 25:58.

Ve druhé periodě zasadily šelmy Pražanům rozhodující úder, když se dvakrát v rozmezí osmnácti sekund prosadili Michal Bulíř a Ladislav Šmíd. Liberečtí už zápas bezpečně kontrolovali, a to i přes všechnu snahu soupeře o jakékoliv zdramatizování. Těsně před koncem sice přišel Roman Will o čisté konto, leč o vítězství už domácí hokejisté přijít nemohli.

Filip Pyrochta o druhé bitvě

"Bolelo to už z toho důvodu, že jsme hráli druhý důležitý zápas ve dvou dnech. Je to náročné. V prvním utkání se navíc šlo až do prodloužení, takže to bylo ještě delší. Nejsme přímo vyčerpaní, ale ty dva zápasy jsou znát. Jsme rádi, že jsme je zvládli. I kdyby se ale Sparťané k nějaké střele v první třetině dostali, tak my máme Romana Willa, nebyl by to žádný problém. Chtěli jsme víc než Sparta a bylo to vidět."


Jak dopadne třetí díl?

Nyní se série přesouvá do hlavního města a úkol Tygrů zní jasně. Dokonat postup! Na hřištích soupeřů se jim letos sice příliš nedaří, ale ve vyřazovacích bojích se všechny statistiky mažou a začíná se znovu s čistým stolem.

Oba zápasy v největší hale republiky šelmy v základní části prohrály, a to po výsledcích 1:7 a 0:3. Nyní jsou však odhodlané dokonat postup do čtvrtfinále, které je velice lákavou vyhlídkou! Hrát mohou poměrně v klidu, zatímco Sparta bude zcela jistě pod velkým tlakem.

Dominik Lakatoš o nadcházejícím utkání

"Jsme krok od postupu, který si hrozně moc přejeme. Je to paráda, jak jsme zvládli ty první dva těžké zápasy doma. Už se pomalu připravujeme na páteční zápas. Musíme vědět, co chceme. Jdeme si za tím a v těch prvních dvou zápasech nám to vycházelo. Až na ty bitky jsme hráli čistý hokej bez vyloučení. Bude to hlavně o nás, jak k tomu přistoupíme a jak budeme hrát. Nekoukáme se na soupeře, soustředíme se na naší hru."


Úvodní buly padne v O2 areně v pátečních 18:30. Držte Tygrům palce! Pokud můžete, tak přímo v ochozech, ať naši hokejisté mají v zádech hlasitou podporu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit