Bílí Tygři Liberec

Šestnáctka se chystá na play-off. Máme velkou šanci dostat se vysoko, velí produktivní Vojtěch Strnad

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Kategorie do šestnácti let zvládla základní část i nadstavbu velice dobře a nyní už se těší na play-off. Značný podíl na výsledcích má také forvard Vojtěch Strnad! S průměrem víc než bodu na zápas je jedním z tahounů. "Mohlo by to být i lepší", pokorně odráží slova chvály.

V neděli vstupujete do play-off. Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezóny?
Myslím si, že jsme v základní části hráli docela dobře. Hráli jsme týmově a do play-off jdeme z druhého místa. Máme velkou šanci dostat se hodně vysoko, což by bylo super!

V play-off narazíte na Kladno, se kterým jste se letos ještě nepotkali. Jak se na něj připravíte?
V této sezóně jsme s nimi odehráli jeden přátelský zápas. Nenastoupili jsme v nejsilnější sestavě, ve které budeme hrát v play-off. Neříkám, že teď úplně přesně víme, jak ten tým hraje, ale určitě se k tomu dostaneme.

Neměli jste úplně ideální vstup do nadstavby. Prohráli jste čtyři z prvních pěti utkání, ale potom se to najednou zlomilo a začali jste dávat spoustu branek. Co jste změnili?
Ze začátku se nám celkově moc nedařilo a prohrávali jsme. Ani jsme si úplně nevěřili. Ale potom jsme si řekli, že to prostě musíme zlomit. Začali jsme více bojovat, jezdit a hrát týmově. Taky nám trošku pomohlo štěstí a začali jsme vyhrávat.

„Řekli jsme si, že to musíme zlomit!“

Byly tam nějaké parádní zápasy, například v Českých Budějovicích jste vyhráli 13:2, což je neskutečné. Co se v tom utkání dělo?
Vlétli jsme na ně. Dali jsme jim tři nebo čtyři rychlé góly, což je položilo. Řekli jsme si, že nemůžeme povolit a že budeme hrát, jako kdyby to bylo 0:0. Napadalo to tam.

Jsi velice produktivní. V U16 držíš průměr víc než bodu na zápas! S osobními výkony asi musí panovat spokojenost...
No, vždycky by to mohlo být lepší, ale v téhle sezóně to docela jde. Jsem rád, že se daří týmu a to je hlavní.

V bilanci účasti na ledě sis připsal 36 kladných bodů, což je velká paráda. Snažíš se vypomáhat také směrem do defenzivy?
Snažím se do útoku i do obrany celkově stejně. Tahle bilance ale nezáleží jen na mně osobně, je to na celé lajně. Daří se nám do útoku a do obrany hrajeme také velmi dobře. Z toho to vyplývá.

Odměnou za výkony ti bylo několik zápasů za osmnáctku. Říkal sis před sezónou, že by to mohlo už letos vyjít? Přeci jen je ti pouze patnáct...
Před sezónou jsem si dával cíl, že bych s nimi chtěl alespoň trénovat, abych se mohl posouvat. Nakonec jsem se zapojil i do zápasů, za což jsem byl hrozně rád a snažil jsem se podávat co nejlepší výkony.

Co ti pobyt mezi staršími dal? Byl to velký rozdíl?
V osmnáctce je to o hodně rychlejší a tvrdší. Už se to více podobá dospělému hokeji. Přidalo mi to sebevědomí i do šestnáctky a dalo mi to takový ten pocit, že si můžu věřit.

Jak tě přijali starší kluci? Nepadaly nějaké vtípky? Najednou mezi ně přišel patnáctiletý kluk...
Nejdříve nějaké narážky byly. Jsem ještě na základce a oni už chodí do druháku nebo do třeťáku na střední. Ale jinak to bylo v pohodě, jako bych s nimi hrál celou sezónu.

„Pobyt mezi staršími mi dokázal, že si mohu věřit.“

Co říkáš na výkony brankáře Pavla Čajana? Nutno uznat, že se rozchytal k výborným výkonům. Je to asi velice důležitý článek týmu.
Pavel chytal dobře už v osmé třídě. Držel nás celou sezónu a bez něj bychom neměli takové výsledky. Potvrzuje to i teď. Já jsem velice rád za to, jak se mu daří a jakou má formu. Věřím, že mu to vydrží až do konce sezóny!

Máš v kabině nějakého spoluhráče, se kterým si hodně rozumíte i mimo stadion?
Všichni jsme kámoši! Nejvíc si však asi rozumím s Honzou Hamplem. Máme toho mnoho společného a trávíme spolu nejvíc času.

Jak prožíváš zápasový den? Máš nějaké speciální zvyky například co se životosprávy týče?
Před zápasem si obvykle dávám nějaké sacharidové tyčinky, abych měl hodně energie. Také jím ovoce, abych neztuhl na ledě. Důležité také je, se před zápasem dobře vyspat!

Co před play-off považuješ za hlavní zbraň vašeho týmu?
Myslím si, že máme opravdu dobře vypracovanou obranu. Dále jsme týmoví a jsme schopni si na sebe zařvat a otočit zápas. Hlavní zbraň je právě ta týmovost.

A co byste naopak měli vylepšit?
Řekl bych, že jsme v zápasech až moc vylučovaní, což by nám v play-off mohlo ztratit spoustu sil a mohlo by to rozhodovat zápasy. Musíme to tedy zlepšit! Také se musíme lépe dostávat z obranného pásma, protože to někdy moc překombinujeme, nedokážeme se dostat ven a soupeř nás zataví.

S čím do play-off vstupujete? Myslíte na to, že by to mohla být zlatá sezóna?
Do play-off vstupujeme asi jako každý tým. Chceme zkrátka uhrát co nejlepší výsledek. Úspěch by byla medaile. Uděláme všechno pro to, ať porazíme každého soupeře a dojdeme si pro zlato!

Vojtěch Strnad

"Máme velkou šanci dostat se vysoko. Jsme schopni na sebe zařvat a otočit zápas. Myslím si, že právě týmovost je naše hlavní zbraň. Úspěch by byla medaile. Uděláme všechno pro to, ať porazíme každého soupeře a dojdeme si pro zlato!"


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit