Bílí Tygři Liberec

Ševc se pustil do kritiky sparťanského trenéra, ale vadila mu i nedisciplína: Musíme být klidnější

Date of publication Author

P r a h a – Je těžké uhlídat emoce. Obránce Bílých Tygrů Martin Ševc kritizoval po třetím finálovém utkání, které jeho celek prohrál na Spartě 1:4 (1:2 v sérii), nedisciplinovanost libereckého týmu a vyjádřil se i na adresu soupeřova trenéra Josefa Jandače. Kouč Pražanů by se prý hodil spíše do politiky.

Ševc s Jandačem se do sebe slovně pustili při odchodu do šaten po druhé třetině. Zkušený zadák pár minut po utkání vysvětloval, že ho štve především trenérova slovní obratnost v médiích, díky které si Sparta "vybrečela jeden zápas."

"Musíme být v tomto směru zdatnější, abychom si pomohli," řekl nejprve Ševc. "Vadí mi, že paní Jandačová (trenér Jandač) brečí na všechny strany. A možná chodil i na hokejový svaz o budovu vedle."

34letý obránce dále uvedl, že Jandače nepovažuje za trenéra. "Tenhle pán nevyhrál nic ani v žácích. Když se dostane takovýhle člověk k reprezentaci, tak tedy nevím. Hokeji nerozumí, hodil by se spíše do politiky. Nemám k němu vůbec respekt."

Sparťanský kouč nechtěl incident příliš rozebírat. S nadsázkou však hovořil o tom, proč se s Ševcem pustili vzájemně do křížku. "Řekl mi, že mám šedivý fousy. Tak jsem mu řekl, že je jednou bude mít taky!"

Co se samotného utkání týče, neschovával se vytěžovaný bek za prázdné fráze. Přiznal, že ráz zápasu určila hlavně liberecká nedisciplinovanost, kterou Sparta dokázala v pravý čas potrestat.

"Nezačali jsme vůbec dobře, vlastně až třetí třetina byla z naší strany ucházející. Musíme být klidnější a nereagovat na vnější podněty. Je to frustrace, když chodí jen jeden tým na trestnou lavici, ale fauly to byly a je jen na nás, jak se s tím vypořádáme."

Tygři v duelu posbírali celkem 11 dvouminutových trestů, tedy skoro dvojnásobek toho, co Sparta. Vampola k tomu všemu dostal "osobku" na deset minut. A soupeř tři přesilovky využil: "Snad se z toho poučíme. Je to teprve druhý zápas a když to řeknu zjednodušeně, tak se nic neděje."

Bulíř: Od výkonu ve třetí třetině se odpíchneme

V šestnácté minutě mohl poslat svoje mužstvo ještě za bezbrankového stavu do vedení, ovšem trestné střílení proti brankáři Pöpperlemu, jenž mu v klíčový moment vypíchl puk holí, neproměnil.

"Nečekal jsem, že do toho půjde hokejkou. Chtěl jsem naznačit do bekhendu a strhnout to do forhendu, ale nájezd mi holí překazil a bohužel to nedopadlo," krčil rameny útočník Michal Bulíř.

Ve tváři se mu zrcadlilo zklamání. Přitakával, že střetnutí ovlivnil vysoký počet trestů na liberecké straně. Na výkonu se však snažil hledat pozitiva. Především třetí třetinu, v níž měli Tygři i za nepříznivého stavu 0:4 herně navrch a zásluhou Radima Šimka alespoň kosmeticky upravili skóre.

"Dáme se do kupy a zregenerujeme. Je to náročné. Sparta vyhrála a tlak na sebe mít nebude, ale to by nám naopak mohlo vyhovovat. Třetí třetina nás nakopla. Snad to pomůže a v úterý odehrajeme úplně jiný zápas."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit