Bílí Tygři Liberec

Šimkova kličkovaná s Bližňákovým zakončením vyhlášena nejlepší akcí 1. kola CHL!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři sice norský Lorenskog výrazně přestříleli, svou převahu ale nedokázali dlouho zužitkovat a nakonec tak došlo utkání až do prodloužení. V něm po parádní akci rozhodli Radim Šimek s Mariem Bližňákem. A právě tato souhra byla zvolena nejhezčí akcí 1. a 2. hracího dne CHL.

Skvělý přehled v této situaci předvedl Radim Šimek. K němu se odrazil kotouč a následovala dvojice parádně provedených kliček. "Radim dostal puk na modré čáře, udělal dvě kličky a přihrál mi to už před prázdnou branku, už jsem to měl jednoduché," přiznává obránci zásluhy střelec Mário Bližňák.

Ten přitom původně měl plán poněkud jiný. "Chtěl jsem naznačit střelu a čekal jsem, že se obránce položí. Potom už jsem ale chtěl v první chvíli vystřelit," přiznal bek, který se podíval i na mistrovství světa. Nakonec využil situaci tři na tři, v níž se prodloužení hrálo, objel oba obránce a Bližňák už nebyl hlídán.

Prodloužení s pouze šesti bruslaři na ledě mladému obránci vyhovuje. "Jsem obránce, který rád podporuje útok, takže mě tento způsob hry baví," usmívá se Šimek. A nutno dodat, že se jedná také o velmi atraktivní model pro diváky, kteří během nastaveného času viděli celou řadu šancí.

Akce, která prodloužení nakonec ukončila, se navíc dočkala ocenění. V rámci prvního a druhého hracího dne byla vyhlášena nejpohlednější akcí, a že šlo o pořádnou konkurenci! Koneckonců, podívejte se sami. Akci Radima Šimka a Mária Bližňáka najdete v závěru videa.

Nezbývá než věřit, že uvidíme stejně pohledné akce také v pátečním duelu s TPS Turku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit