Bílí Tygři Liberec

Smůla pro Dominika Lakatoše! V přípravě na MS dvacítek se zranil a o turnaj přijde

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Tak to je smůla! Dominik Lakatoš sice figuroval v nominaci na mistrovství světa hokejistů do 20 let, ale na turnaji si bohužel nezahraje. V přípravě utrpěl zranění klíční kosti a místo šampionátu ho čeká léčení.

Lakatoš měl přitom být jednou z hlavních opor týmu. V průběhu sezony se propracoval až do první útočné formace a prezentoval se ve skvělé formě. Podle očekávání si tím zasloužil i nominaci do reprezentace hokejistů do dvaceti let, které čeká od 26. prosince mistrovství světa v Montrealu a Torontu.

S týmem dokonce v pondělí odletěl do zámoří, po necelém týdnu přípravy na závěrečný turnaj však přišla špatná zpráva. Během prvního přípravného duelu se zranil. "V utkání proti Kanadě utrpěl zranění klíční kosti, které ho na turnaj nepustí," řekl pro web hokej.cz manažer týmu Otakar Černý.

Podle vyšetření by mělo jít nejspíš o zlomeninu klíční kosti. Smolné zranění si Lakatoš způsobil o mantinel. "Chtěl dohrát soupeře, ten mu v poslední chvíli uhnul a Dominik tak plnou váhou vletěl do plexiskla," popsal situaci Černý.

Přestože v současnosti stále zůstává s týmem, v nejbližších dnech však odletí zpět do České republiky. Smolné zranění ho tak připravilo o skvělou příležitost ukázat se v Kanadě před skauty celků z NHL. Krom toho navíc bude po dobu rekonvalescence chybět také Bílým Tygrům.

Přejeme Dominikovi co nejrychlejší uzdravení!

Dominik Lakatoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit