Bílí Tygři Liberec

Souboj prvního s druhým! Severočechy čeká důležitý duel v Třinci

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po třech porážkách v řadě čeká Tygry pravděpodobně nejdůležitější zápas závěrečné čtvrtiny základní části. Na Třinec mají Tygři momentálně náskok šesti bodů a boje o play off i o první místo v tabulce vrcholí. Vrátí se Severočeši zpět na vítěznou vlnu a navýší svůj náskok? Utkání v Třinci začne v nedělních 15:20!

Boj o čelo

Tygři nemají za sebou úplně šťastné období. Prohráli totiž už třikrát za sebou. Naposledy tomu tak bylo v pátek proti chomutovským Pirátům, kdy Severočeši marně v závěru dotahovali náskok hostů, a nakonec jim podlehli těsně 4:5. Po ztrátách bodů se Spartou a Pardubicemi museli Liberečtí zkousnout další nepříjemnou porážku.

Nyní je čeká možná jedno z nejdůležitějších utkání základní části. Šelmy sice vedou tabulku o šest bodů, jenže druzí Oceláři mají k dispozici jeden zápas k dobru. Pokud by Třinec vyhrál mohl by se následně na Liberec bodově dotáhnout. Motivace tedy svěřencům trenéra Filipa Pešána chybět nebude.

Podařil se Třinci restart?

Ani Třineckým však nevychází poslední zápasy úplně podle představ. Po čtyřech porážkách v řadě sice Oceláři dokázali skolit Plzeň a Litvínov, poté ale přišel zápas se Spartou. V něm svěřenci Vladimíra Kýhose obdrželi jen těžko uvěřitelných dvanáct gólů. Vzápětí si však spravili chuť proti Karlovým Varům a stáhli náskok Liberce na šest bodů.

Zápasy s předloňským vícemistrem přinášejí tuto sezónu velmi napínavou a bojovnou podívanou. V prvním vzájemném měření sil pro sebe uzmuli tři body hráči s drakem na dresech, když ve pod Ještědem zvítězili 3:0. Následná dvě střetnutí už patřila Severočechům. V utkání by také mohlo dojít na souboj dvou nejlepších gólmanů extraligy podle statistik – Romana Willa (úspěšnost zákroků 93,7%) a Šimona Hrubce (úspěšnost zákroků 93,1%)

Legenda pomáhá

Když se Tygři s Oceláři setkali v prosinci naposledy, měl Třinec na Liberec náskok čtyř bodů a byl to on, kdo musel hájit první vedoucí pozici extraligy. Nyní se úloha obrátila. Obě mužstva mají na třetí Spartu celkem pohodlný náskok, o tom kdo půjde do vyřazovacích bojů z prvního místa však ještě není zdaleka rozhodnuto. Do konce základní části zbývá osm kol a každý bod může být důležitý.

Zápas s Třincem bude speciální ještě jednou věcí. Obě mužstva se totiž zapojí do projektu Legenda pomáhá. V jeho rámci nastoupí kluby tří nejvyšších soutěží ve speciální edici dresů s podobiznou Ivana Hlinky. Ty následně půjdou do aukce, jejíž výtěžek bude předán Nadačnímu fondu Ivana Hlinky. Více o akci se dočtete zde. Získají Tygři tři body a navýší opět svůj náskok? Úvodní buly padne v Třinci před kamerami České televize v 15:20!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třince

Počet zápasů: 59
Bilance: 22 – 8 – 2 – 3 – 23
Skóre: 162:165

V posledním vzájemném střetnutí dávali góly pouze Liberečtí. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit