Bílí Tygři Liberec

Souboj prvního s třetím! Udělají Tygři výrazný krok k zisku Prezidentského poháru?

Date of publication Author Jan Kousal, Dominik Jakubec, Kryštof Rossmann

Liberec - Už v neděli může náš tým od 16 hodin udělat další důležitý krok na cestě za obhajobou Prezidentského poháru. Do Home Credit Areny zavítá aktuálně třetí Mountfield HK, který stále může potenciálně Bílé Tygry předstihnout. Potvrdí Tygři výhodu domácího prostředí?

Hladký návrat? V žádném případě!

Bílí Tygři se po dvanáctidenní pauze bez soutěžního utkání vrátili v pátek proti Olomouci vítězně. Kohouti ale Severočechy hodně potrápili, šelmy však navzdory technickým nepřesnostem ukořistily všechny tři body a pojistily si extraligové vedení. Formu potvrdil zejména Ondřej Vitásek, který zaznamenal vítěznou trefu a stal se hráčem duelu.

Extraligoví lídři se v pátek museli obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů Radima Šimka. Ten dostal po náročném programu volno, aby načerpal síly do závěrečné části soutěže. Nad jeho startem proti Hradci tak visí otazník. Chybět ale nebude řada hrdinů z pátečního večera.

Ševc s Jarůškem v souboji před brankou Romana Willa

Rozjetý Mountfield

Bílé Tygry však čeká nesmírně náročný soupeř. Vždyť Mountfield vystoupal díky skvělým výkonům před reprezentační přestávkou i po ní až na třetí příčku v tabulce. Aktuálně mají na svém kontě celkem 84 bodů a na náš tým ztrácejí dvanáct bodů. Teoreticky tak stále mohou Tygry do konce základní části předstihnout.

Respekt budí také aktuální série královéhradeckých hokejistů. Čtyřikrát v řadě si připsali na své konto tři body, nešlo přitom o žádné snadné zápasy. Nejprve počtvrté v tomto ročníku ovládli východočeské derby s Pardubicemi, následně na domácím ledě porazili Litvínov 3:1, zvítězili i na ledě pražské Sparty a v pátek přestříleli 6:3 Plzeň.

Velký podíl na vzestupu Mountfieldu má nestárnoucí kanonýr Jaroslav Bednář. Vždyť i ve svých 40 letech je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem extraligy a zároveň nejlepším nahrávačem. V desítce nejvíce bodujících hráčů najdeme také Richarda Jarůška, který na začátku sezony zamířil pod Bílou věž z Mladé Boleslavi.

Bude Petr Jelínek na buly úspěšný?

Tygři doma proti Hradci umí, potvrdí to i v neděli?

O tom, že zápasy s Hradcem Králové bývají velmi vyhecované, nemůže být pochyb. Obě mužstva bez ohledu na postavení v tabulce předvádějí vždy litý boj, který většinou končí pouze s brankovým rozdílem. V aktuálním ročníku se tak stalo ve všech vzájemných zápasech, přičemž dvakrát slavili Východočeši (3:2 sn, 3:2) a jednou na domácím ledě Tygři (2:1).

Právě Home Credit Aréna je pro Mountfield zakletá. Svěřenci trenéra Filipa Pešána totiž před vlastními fanoušky porazili hráče z města pod Bílou věží už šestkrát v řadě a jednoznačně budou chtít tuto sérii prodloužit i v neděli. Úkol to rozhodně nebude jednoduchý, nicméně právě případná výhra by byla důležitým krokem směrem k Prezidentskému poháru. Atraktivní duel započne s úderem již tradiční šestnácté hodiny.

Roman Will zastavil puk svojí vyrážečkou

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 15
Bilance: 6 – 2 – 0 – 2 – 5
Skóre: 42:44

Připomeňte si poslední vzájemné utkání z Podještědí, ze kterého vyšli jako vítězové Bílí Tygři!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit