Bílí Tygři Liberec

Soupiska na nový ročník se uzavírá

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Soupiska na následující extraligový ročník by již měla mít svou definitivní podobu, jak před několika dny poznamenal trenér a sportovní manažer Filip Pešán v rozsáhlém rozhovoru pro náš web. Pojďme si připomenout, s jakým kádrem může v tuto chvíli pro sezonu, v níž budou Tygři poprvé v historii obhajovat zisk titulu, počítat.

Dvojice brankářů, která by měla střežit branku Bílých Tygrů, je v tuto chvíli jasná. Vytvoří ji velezkušený Ján Lašák a spolu s ním nadějný Roman Will. Role trojky by se také letos měl zhostit perspektivní Lukáš Hosnedl. V případě potřeby je navíc do branky připraven naskočit také Jiří Stejskal, jenž má pro tyto případy také pro následující ročník vyřízeny střídavé starty v A-týmu.

V obraně oproti loňskému ročníku k příliš velkému pohybu nedošlo. Pod Ještědem skončil Jan Výtisk, naopak z Chomutova posílil Bílé Tygry navrátilec Adam Jánošík a po dvou letech v zámoří se vrací mladík Filip Pyrochta. V kádru u přes zajímavé nabídky nakonec zůstává Radim Šimek, jenž se účastnil mistrovství světa v Rusku, vídat budeme nadále také zkušené opory, jako jsou například Tomáš Mojžíš, Martin Ševc nebo Lukáš Derner.

Na svou šanci bude převážně v Benátkách nad Jizerou čekat například Petr Kolmann, který strávil uplynulou sezonu na hostování v Českých Budějovicích a v nové sezoně má opět vyřízeny střídavé starty v kádru A-týmu. Stejně je na tom například mladík Tomáš Havlín, svého premiérového startu v extralize by se mohl dočkat Adam Jandejsek.

Útok Bílých Tygrů oproti uplynulému ročníku doznal jistých změn, na kvalitě však rozhodně neztratil. Liberec opustili Petr Vampola, Michal Řepík, Jakub Valský a teprve před nedávnem také Martin Bakoš, tým naopak posílili Mario Bližňák, Milan Bartovič, Lukáš Vantuch nebo teprve před několika dny Vladimír Svačina. Lákavým nabídkám odolal Michal Birner, na pokračování se pod Ještědem dohodli i Branko Radivojevič nebo Michal Bulíř. Kostra týmu tedy zůstala i v tomto ohledu zachována.

Na listině hráčů, kteří mají v A-týmu vyřízeny střídavé starty, nalezneme celou řadu známých jmen. Daniel Špaček naskakoval v tygřím dresu i v uplynulém play-off a pomohl tak týmu k titulu. Kromě něj mohou za A-tým naskočit také Jan Plodek nebo Jan Víšek. Na šanci budou čekat také mladíci Jan Ordoš, Josef Mikyska, Adam Dlouhý, Dominik Hrníčko a Matouš Bělohorský. Uvidíme, kdo z nich nakonec v průběhu ročníku dostane příležitost naskočit do extraligových bojů nebo do Ligy mistrů.

radost top (do článku Ordoš)

Soupiska A-tým:

Brankáři: Ján Lašák, Roman Will.

Obránci: Lukáš Derner, Adam Jánošík, Tomáš Mojžíš, Michal Plutnar, Filip Pyrochta, Martin Ševc, Radim Šimek, Ondřej Vitásek.

Útočníci: Milan Bartovič, Michal Birner, Mario Bližňák, Michal Bulíř, Petr Jelínek, Lukáš Krenželok, Dominik Lakatoš, Branko Radivojevič, Jan Stránský, Vladimír Svačina, Lukáš Vantuch, Jaroslav Vlach.

Střídavé starty:

Brankáři: Lukáš Hosnedl, Jiří Stejskal.

Obránci: Tomáš Havlín, Adam Jandejsek, Petr Kolmann.

Útočníci: Matouš Bělohorský, Adam Dlouhý, Dominik Hrníčko, Josef Mikyska, Jan Ordoš, Jan Plodek, Daniel Špaček, Jan Víšek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit