Bílí Tygři Liberec

Střelec Bakoš: Hraje se na krev! Rozhodující bylo ubráněné oslabení ve třetí třetině

Date of publication Author Martina Válková

L i b e r e c - Jako přes kopírák! Bílí Tygři i v semifinále využili výhodu domácího prostředí a do Boleslavi, stejně jako ve čtvrtfinále do Chomutova, poputují rovněž s vedením 2:0. Gólem se na pětibrankovém utkání podílel i Martin Bakoš, který své počínání komentoval následovně: "Byl tam hráč bez hokejky. Já si toho všiml a situace využil."

Výsledek 5:2 vypadá poměrně jednoznačně. Průběh zápasu ale tak jednoznačný nebyl...
Nebyl. Je to play-off. Dali jsme sice tři rychlé góly, ale zápas byl vyrovnaný. Nemůžeme čekat, že budeme po první třetině vyhrávat 4:0 a bude to jednoduché. Jak se říká: play-off se hraje na krev. Zatím všechny zápasy, jak s Chomutovem, tak s Boleslaví, byly právě takové. Jsme rádi, že jsme zvládli oba domácí zápasy a chceme jít dál.

Zmínil jsi, že všechny zápasy jsou takto vyrovnané. Vy ale přesto dokážete vítězství urvat na svou stranu. V čem to tkví?
Máme silnou třetí třetinu a dobře rozložené lajny. Každá hrála výborně. Ve třetí třetině jsme je zlomili. Rozhodující bylo to oslabení, které kluci výborně ubránili. My potom z protiútoku dali gól. Myslím, že tam jsme to zlomili. Je to tím, že jsme hráli přesně to, co jsme chtěli, a věřili tomu, že je zlomíme.

Ty ses na výhře podílel jednou brankou. Jak se ta situace seběhla?
Byl tam hráč bez hokejky. Já si toho všiml a využil situace. Měl jsem tam hodně prostoru, tak jsem vystřelil. Podle mě tam byla trochu chyba z jejich strany, protože ten hráč, který neměl hokejku, mě chtěl nějak bránit. Tím ale sebral prostor tomu druhému hráči, který hokejku měl a já toho využil.

Stejně jako do Chomutova, i do Boleslavi pojedete s vedením 2:0. Pomýšlíte na to, že by se série dala u soupeře už ukončit?
Tak bych to neviděl. Musíme se soustředit na zápas č. 3. Každé utkání je opravdu těžké. Musíme jít krok od kroku. Trochu si odpočineme a pojedeme tam s tím, že budeme bojovat o třetí vítězství. Pak teprve můžeme pomýšlet na čtvrté utkání.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit