Bílí Tygři Liberec

Střelec hattricku Martin Bakoš: Ukázali jsme charakter!

Date of publication Author Vítězslav Čermák, Dominik Jakubec

Cardiff - V probíhajícím ročníku se zatím mohou Tygři spolehnout na produktivitu Martina Bakoše. V každém ostrém utkání skóroval, v Cardiffu přidal rovnou hattrick. "Důležitější ale je, že nám vychází spolupráce celé lajny," usmívá se slovenský forvard.

Kdy jsi naposledy dal hattrick?
Myslím, že v Skalici, to bude tak rok 2013 nebo 2014. Hrál jsem KHL za Slovan a ve Skalici jsme měli farmu. Od té doby si žádný nevybavuji.

Předpokládám, že tě potěšil?
Samozřejmě mi radost udělal, hattrick se nedává každý den. Ale víc mě potěšila ta výhra. Vlétli na nás a hráli velmi aktivně, tvrdě. Občas to bylo až na nějaké hranici. Ukázali jsme charakter, nezalekli jsme se jich a dokázali jsme na jejich hru zareagovat. Hráli dobrý hokej, ale my je svým stylem nakonec zdolali.

Dávali jste si v závěru tvrdého utkání pozor, aby nepřišel nějaký nešťastný náraz a zranění?
Oni nebyli vůbec špatní hokejisté, museli jsme stále hrát a dávat si pozor. Ale říkali jsme si, aby se hlavně někomu něco nestalo. Laky dostal dostal nějaký hit do ruky, přesně jsem to neviděl, ale tomu se nevyhnete. Když hrajete jednoduše, chce na vás soupeř trošku zatlačit a zkomplikovat vám to, což Laky trošku odnesl. Jenže právě tímhle stylem hry jsme je porazili.

Ve třetím zápase v řadě jste prohrávali 0:2 a poté utkání otáčeli. Čím to je?
Nevím. Vždy je co zlepšovat a my teď víme, že musíme pracovat na těch začátcích. Ale spíš bych to otočil. Je vidět, že se nám daří reagovat i na špatný vývoj. Netřeba to pokoušet dál, to rozhodně ne! (úsměv) Ale mužstvo má charakter. Všichni se stmelíme a dokážeme svůj výkon zvednout, ať se to vyvíjí jakkoli.

Z čeho vyplynulo rychlé vedení Cardiffu?
Měli i nějaké další šance, hráli velmi dobře a tlačili se do předbrankového prostoru. Napadalo jim to tam. Ale jak říkám, klíčové je, že se za stavu 0:2 nepoložíme a makáme dál. Vše je nějaký proces. Vím, že na tom musíme pracovat, ale nevidím to zas tak zle. Raději bych stavěl na tom dobrém.

Martin Bakoš žongluje s kotoučem

Na britského soupeře nejspíš zase nějakou dobu nenarazíme. Jaká to byla zkušenost?
Chtěli hrát takový kanadský styl. Já si to celkem užíval, těšil jsem se na ně. Od kluků z Bystrice jsem slyšel, že doma hrají velmi tvrdě. Vidím velké pozitivum v tom, že nikdo z našich hráčů ze žádného souboje neuhnul. Na celý tým jsem pyšný.

Jakým způsobem jsi od hráčů Banské Bystrice získával informace?
S některými z nich jsem se viděl na reprezentačních srazech. Oni s nimi myslím hráli minulý rok. Přesně říkali, že jsou doma velmi nepříjemní, že se hra víc pouští a že jsou na to zvyklí. Ale i na to jsme zvládli zareagovat.

Zatím ses trefil v každém utkání Ligy mistrů. Pomáhá ti to zvedat sebevědomí?
Každý hattrick nebo gól potěší, na druhou stranu je ale také každý zápas trochu jiný. Že jsem Cardiffu dal tři branky, to bude ve Švédsku v sobotu úplně jedno. Spíš je důležitější, že nám klape spolupráce naší lajny, která se postupně vyvíjí. S Buldou jsem rok nehrál, Lukáš Jašek je s námi úplně nový. Začínáme si čím dál víc rozumět. Nicméně to platí i o dalších formacích. Je jedno, která lajna gól dá, hlavně že padají.

Změnila se nějak hra Bílých Tygrů během roku, který jsi strávil v KHL?
Myslím si, že se tu pokračuje v tom, co Filip Pešán ve svém prvním roce nastavil. A co je důležité, pořád to posouvá. Stagnace tu neexistuje, stále přidává nějaké nové prvky a snaží se ten tým posunout dopředu.

Co očekáváš od sobotního zápasu ve Växjö?
Bude to podle mě odlišný soupeř. Jsou to skvělí bruslaři, technicky výborně vybavení. Ukázali to už u nás. Bude to úplně jiný styl hokeje. Těším se, švédské týmy patří mezi ty úplně top v Evropě. Chceme je obrat o nějaké body.

Martin Bakoš velí k útoku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit