Bílí Tygři Liberec

Střelec zlatého gólu Martin Bakoš pod Ještědem končí, upsal se Pekingu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po příchodu Milana Bartoviče už se pomalu zdálo, že je kádr na novou sezonu kompletní. Přesto potkala kabinu ještě jedna změna. Martin Bakoš, střelec mistrovské branky v šestém finále se Spartou, míří do KHL, kde bude oblékat dres nově vzniklého týmu v čínském Pekingu.

Slovenský forvard se v týmu Filipa Pešána zařadil mezi opory a trenér a sportovní manažer v jedné osobě s ním v této roli počítal také v novém extraligovém ročníku. Nakonec je ale vše jinak. Z nově rodícího se celku Kontinentální hokejové ligy přišla náhlá a velmi zajímavá nabídka, které nedokázal náš klub konkurovat.

Martin Bakoš se tak rozhodl vyzkoušet novou výzvu, kterou před něj kariéra postavila, a podepsal v čínské metropoli roční kontrakt. "V Liberci jsem měl smlouvu ještě na rok, ale měl jsem v ní výstupní klauzuli, která mi umožňovala odejít do zahraničí. Rozhodl jsem se, že se chci této šance chytit a nenechat si ji proklouznout mezi prsty," vysvětluje šikovný útočník. Nabídka přišla doslova na poslední chvíli, výstupní klauzuli totiž mohl Bakoš využít do 30. června.

Nyní se tedy přestěhuje na z hokejového hlediska velmi exotickou adresu. Kunlun Peking bude od příští sezony novým celkem KHL a rovněž prvním čínským týmem, který se v této soutěži představí. "Jsem si vědom, že budou se skládáním týmu v Pekingu spojena nějaká rizika, ale přeci jen se jedná o KHL a já se chci ve své kariéře posunout," poznamenal Bakoš.

Martin Bakoš strávil v Liberci dvě sezony, během nichž si připsal celkem 59 bodů v základní části a dalších osm v loňském play-off. Řada jeho branek se zařadila mezi nezapomenutelné, jako jeho finta v zápase se Zlínem nebo mistrovský gól proti Spartě. "Chtěl bych všem Bílým Tygrům velmi poděkovat, toto angažmá nastartovalo mou kariéru tím správným směrem. Jsem za to všem v klubu moc vděčný. V Liberci jsem zažil dva nezapomenutelné roky, především mistrovská sezona byla jedním slovem úžasná," rekapituluje Bakoš.

O setrvání pod Ještědem ho nepřesvědčil ve vzájemném rozhovoru ani Filip Pešán. "S trenérem Pešánem jsem byl po obdržení nabídky v kontaktu a trenér mě upozornil na výhody setrvání v Liberci, ale já se i přesto rozhodl pro odchod," říká.

Odchod do zahraničí však podle Bakoše rozhodně neznamená, že by se už nikdy neměl v Home Credit Areně představit. "S vedením klubu jsme se rozešli v dobrém a nikde není napsáno, že bych se do Liberce nemohl vrátit," uzavírá útočník, který si za své výkony v minulé sezoně vysloužil rovněž nominaci na mistrovství světa, kde nastupoval v první útočné formaci.

Po posílení v podobě příchodu Milana Bartoviče nyní vedení klubu jedná o další možné posile kádru.

Martin Bakoš dostává cenu za nej hráče utkání

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit