Bílí Tygři Liberec

Také letos poskytla Home Credit Arena útočiště celku z KHL

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Home Credit Arenou se v posledních týdnech opět ozývala ruština, v zázemí se pro změnu objevily nápisy v azbuce. Důvod? V areálu Sport Parku Liberec se připravuje také Spartak Moskva.

Nejde přitom o žádnou nezvyklou událost. Ruské týmy využívají zázemí Home Credit Areny a okolního Sport Parku každoročně. Zázemí libereckého hokejového svatostánku totiž celkům z Kontinentální hokejové ligy nabízí vše, co potřebují k vhodné přípravě na novou sezonu.

Za poslední roky zde například soustředění strávili hráči Admiralu Vladivostok nebo Metallurgu Novokuzněck, v době své existence se však v Liberci připravoval i Lev Praha. Hegemonii týmů z KHL poněkud narušuje známý německý klub Eisbären Berlin, který rovněž v minulých letech využil místní prostředí k letnímu soustředění.

Letos se od minulého týdne připravuje ve Sport Parku Liberec věhlasný Spartak Moskva, jehož dres v minulosti oblékali například Branko Radivojevič nebo Ján Lašák. V současnosti zde československou stopu tvoří pouze Lukáš Radil. Soustředění v Čechách potrvá Spartaku až do konce tohoto týdne.

Soustředění celku z KHL v Liberci obvykle znamenalo také příležitost k přípravnému utkání s takovým týmem. Tygři si v minulosti zahráli se Lvem Praha, Vladivostokem nebo naposledy s Amurem Chabarovsk. Letošní léto však podobné utkání bohužel nezpestří.

Zatímco v minulém ročníku sehráli Tygři duel s Chabarovskem 13. srpna, letos dorazil ruský tým pod Ještěd mnohem dříve. V době, kdy se Spartak připravuje v Liberci, náš tým teprve vstupuje do přípravy na ledě.

Spolu s moskevským klubem každopádně zavítal do Home Credit Areny tradiční ruský dril, který si můžete prohlédnout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit