Bílí Tygři Liberec

Tomáš Mojžíš pálil proti bývalému celku ostrými: Škoda jen, že trefa nevedla k výhře

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři nejúspější finský celek v historii přehrávali, vytvořili si obrovské množství šancí. Na kýžený vyrovnávací gól si však museli počkat až 54. minuty, kdy napřáhl Tomáš Mojžíš. Ten se prosadil proti celku, ze kterého během loňské sezóny zamířil právě do Liberce.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána od samotného začátku hráli aktivně a vytvářeli si velké příležitosti. Jenže první branka byla k vidění stejně jako při utkání s norským Lorenskogem, na druhé straně. V osmé minutě se prosadil Virto, vedení nakonec TPS vydrželo dlouhých šestačtyřicet minut.

„Z naší strany byl zápas velmi kvalitně odehraný. Samozřejmě TPS předvedlo výborný výkon také, což zapříčinilo, že nepadalo příliš branek. Ty vznikly vlastně jenom po individuálních chybách," řekl Tomáš Mojžíš po závěrečné siréně.

Pro oba celky bylo toto střetnutí již druhým soutěžním v rámci předsezónního období. Jak vidí šikovný bek zlepšení? „Snažíme se navázat na stejný výkon jako v loňském ročníku. V létě proběhla velká obměna kádru, ale jde jen o naši pracovitost a způsob, jakým za dalším zlepšením půjdeme."

Tomáš Mojžíš

„Myslím, že našemu výkonu už neschází téměř nic. Věřím, že venkovní štaci zvládneme a v Lize mistrů postoupíme ze skupiny," doplnil svá předchozí slova Tomáš Mojžíš, jenž právě z finského TPS Turku v průběhu loňské sezóny přestoupil do Liberce. O to také byla jeho gólová radost větší.

Svou chvíli si schovával až do posledních chvil základní hrací doby. „Vstřelená branka mi udělala obrovskou radost, nicméně je velká škoda, že nakonec nevedla k vítězství." To mužstvu ze země Suomi přidělil v samostatných nájezdech bezchybně provedenou Forsbergovou kličkou Jonne Virtanen.

Tygři mají k dispozici na další trénink týden, poté odjedou k odvetnému zápasu na horkou půdu prozatimního lídra skupiny H. V úterý 6. září následně zamíří do Norska. Naše mužstvo prozatím okupuje se třemi získanými body druhou příčku tabulky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit