Bílí Tygři Liberec

Trenér Václav Lacek: Nabádám hráče ke zodpovědnosti, poctivému bránění a pokoře

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Mladší dorost "B" má za sebou vydařenou sezónu, kvalitními výkony vybojoval konečnou třetí příčku. S ročníkem je spokojen i trenér Václav Lacek. „Velké plus vidím v nastupování hráčů osmé třídy, kteří svou roli zvládali velmi dobře. Koneckonců samotné umístění je toho důkazem."

Jak hodnotíte sezónu?
Sezónu hodnotím v celku pozitivně. Velké plus vidím v nastupování hráčů osmé třídy, kteří svou roli zvládali velmi dobře. Koneckonců samotné umístění je toho důkazem.

Tým ukázal hned v několika okamžicích velkou bojovnost. Konečné třetí místo je toho výsledkem.
Souhlasím, hráči, kteří do utkání nastupovali, odváděli bojovné výkony. Díky tomuto přístupu se jim povedlo i několikrát otočit nepříznivý výsledek.

V týmu se každoročně střídá velké množství hráčů. Jak je těžké rozhodnout o formacích a celkově připravit celek k utkáním?
Je pravda, že není jednoduché vybrat hráče do konkrétních zápasů, ale pomáhá nám určitý neměnný řád, který má podíl na konečné nominaci. Mezi kritéria patří například docházka, tréninkové nasazení nebo chování.

Hlavním faktorem velkého množství vítězství byla velká ofenzivní síla. Je útok a celkově aktivita tou cestou, kterou je správné jít?
Branek se nám podařilo vstřelit poměrně dost, nicméně vždy hráče nabádám ke zodpovědnosti, poctivému bránění a pokoře. Důležité je v zápasech neprohrávat. Díky tomuto přístupu, se jich dá nakonec i poměrně dost vyhrát.

Jaký bude další program, případně kdy začne příprava na novou sezónu?
Hned 26. dubna začíná letní příprava, které se společně zúčastní hráči ročníků 2002 a 2003. Pro zpestření přípravy bylo zařazeno do programu judo, gymnastika, baseball a jiné netradiční sporty. Konec letní přípravy připadá na 28. června.

Dominik Lakatoš v souboji o kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit