Bílí Tygři Liberec

Tygři bojují na mistrovství světa na mnoha frontách! Česku pomohli do čtvrtfinále, Slovensku k záchraně

Date of publication Author Dominik Jakubec, Pavel Kuba

Liberec - Tygří stopa je na světovém šampionátu rozhodně nezanedbatelná. Kromě tří hráčů z loňského kádru nastupuje na mistrovství světa také dvojice, která se podílela na premiérovém titulu Bílých Tygrů. Michalové Birner a Řepík se navíc velkou měrou zasloužili o jistotu české účasti ve čtvrtfinále.

Postup mezi osm nejlepších zajistila Čechům výhra nad Francií. A jednu z klíčových branek zaznamenal právě Michal Řepík, který nejprve poslal svůj tým do tří, po návratu z trestné lavice ale okamžitě zajistil vedení 2:1. "Když tým nevyužije přesilovky pět na tři, většinou nevyhrává. Bylo super, že jsme hned po ubráněném oslabení díky Řepovi zase vedli," komentoval Michal Birner.

Ten právě se svým spoluhráčem Michalem Řepíkem naskakuje v jedné formaci, stejně jako tomu bylo v mistrovské sezoně v Liberci. "Mám tu úplně jinou roli, než mívám v týmu nebo než jsem měl vloni. Ale s Michalem si vždy rád zahraju a je super, jak se teď rozstřílel," usmíval se Řepíkův tradiční parťák.

Na Bílé Tygry Birner rozhodně nezanevřel a přes Radima Šimka hned zjišťoval informace o stříbrném ročníku. "Samozřejmě jsme krátce zavzpomínali i na titul, ale teď už jsme se o tom moc nebavili. Radima jsem se spíš ptal na to, jak vše probíhalo v té minulé sezoně," přibližuje.

Výrazná tygří stopa

Trio v české sestavě není zdaleka jedinou tygří stopou na světovém šampionátu. Ve slovenském týmu bojují Mário Bližňák a Adam Jánošík, kteří však spolu s reprezentací našich východních sousedů řešili méně příjemné starosti a do poslední chvíle bojovali o udržení mezi elitou. Tu jim zajistil až pondělní výsledek zápasu Dánska s Itálií.

Blízko startu na mistrovství byl také střelec zlatého gólu z loňského ročníku Martin Bakoš, momentálně útočník čínského Kunlunu Peking, který z nominace vypadl těsně před turnajem. Českou soupisku mohl pro změnu posílit odchovanec Bílých Tygrů a v současnosti hráč Magnitogorsku Tomáš Filippi, ale zranění ho na šampionát nepustilo. A kdo ví, třeba by o start v Paříži nebýt zranění bojoval také obránce Ondřej Vitásek.

Je však vidět, že se Bílí Tygři v posledních letech stali výraznou zásobárnou hráčů pro český i slovenský národní tým.

"Reprezentovat v národním týmu na tak vrcholné akci, jako je mistrovství světa, je pro většinu hráčů velkým vyznamenáním jejich každodenní práce. Stejné je to i pro klub, který má na tomto mimořádném turnaji 5 hráčů, kteří v posledních 2 letech hráli v jeho barvách. I pro nás je to odměna a ocenění naší práce. Světový šampionát znamená také obrovskou porci zkušeností navíc, které si hráči přinesou zpět do klubu a je jedno, jestli na sobě hráči mají český či slovenský dres.“


Radim Šimek prohnul hůl

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kšiltovka funkční modrá

350 Kč
Koupit

Kšiltovka PO 2024

250 Kč
Koupit