Bílí Tygři Liberec

Tygří farma pořádně omladila! Koho najdeme na soupisce Benátek?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - S Bílými Tygry je dlouhodobě spjata také farma z Benátek nad Jizerou. V uzavřené WSM lize bude od nové sezony sázet na dravé mládí, vždyť věkový průměr čerstvě zveřejněné soupisky dosahuje pouhých 21 let.

Už v rozhovoru na startu přípravy na ledě prohlašoval trenér a sportovní manažer Bílých Tygrů Filip Pešán, že budou Benátky extrémně mladým týmem. To nyní potvrzuje také oficiálně zveřejněná soupiska. Vždyť takřka polovině hráčů na ní není ještě ani dvacet let. Přesto nejde v mnoha případech o neznámá jména.

Brankářskou dvojici vytvoří Matěj Žajdlík a Lukáš Hosnedl. První si i přes nízký věk vyzkoušel několik tréninků s A-týmem, i Hosnedl pak sbíral zkušenosti s Bílými Tygry, přestože přímo do utkání dosud nenaskočil.

Matěj Žajdlík sleduje dění ze střídačky
Matěj Žajdlík si už v minulém ročníku vyzkoušel i roli dvojky Bílých Tygrů.

Obrana nabízí kombinaci zkušeností, které přináší například Petr Kolmann, a dravého mládí. Kunst, Tržický, Korecký, Starosta a Turský se mezi dospělými v osmnácti letech teprve otrkávají. Na soupisce najdeme i Jakuba Husu, který si v loňském ročníku připsal první starty v extralize.

Podobní hráči posílí i ofenzivu. Do Benátek se vrací třiadvacetiletý Matěj Psota, který už rovněž posbíral zkušenosti v tygřím dresu a poslední dvě sezony působil v Třebíči. V A-týmu už se představili také Matouš Bělohorský, Adam Dlouhý, Dominik Hrníčko či Josef Mikyska. Vůbec nejstarším hráčem na soupisce je Daniel Špaček, který v extralize odehrál již přes tři stovky zápasů a s Tygry slavil před rokem titul.

Mladý kádr čeká v novém ročníku celá řada prověrek. O postup do extraligy se bude rvát skupina největších favoritů, ani těch se ale tým dle Filipa Pešána nechce zaleknout. "Doufám, že budou mít Benátky šťávu na to, aby potrápily ty nejlepší týmy v první lize," prozradil na startu tygří přípravy na ledě. Kromě toho budou také jednotliví hráči bojovat o šanci v sestavě A-týmu.

Daniel Špaček pálí
Daniel Špaček je jednoznačně nejzkušenějším hráčem na soupisce Benátek.

Třeba se právě v nové sezoně začne v kádru rýsovat nový Radim Šimek, který je sám benáteckým odchovancem.

Aktuální kádr HC Benátky nad Jizerou

Brankáři: Lukáš Hosnedl, Matěj Žajdlík.

Obránci: Petr Kolmann, Jakub Husa, Martin Starosta, Adam Jandejsek, Tomáš Tržický, Vratislav Kurst, Ivan Korecký, Vítek Turský, Patrik Maier (zkouška).

Útočníci: Daniel Špaček, Josef Mikyska, Matěj Psota, Radek Veselý, Adam Dlouhý, Dominik Hrníčko, Matouš Bělohorský, Ondřej Chrtek, Albert Janele, Zdeněk Král, Ladislav Bittner, Filip Chlum, Jiří Průžek, Petr Wiencek.

Josef Mikyska zboural protihráče
Také Josef Mikyska bude v kádru Benátek bojovat o šanci v A-týmu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit