Bílí Tygři Liberec

Tygři jsou na vítězné vlně. Potvrdí dobrou formu proti Pardubicím?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V 17. kole dorazí do liberecké Home Credit Arény pardubické Dynamo. Ačkoliv Východočeši patří poslední dobou mezi oblíbené soupeře Bílých Tygrů, nečeká šelmy vůbec nic jednoduchého. Úvodní buly zápasu je na programu v neděli v 16:00.

Pardubice v nezvyklé pozici

Dynamu vstup do sezóny 2016/2017 nevyšel. Fanoušci, kteří byli zvyklí vídat východočeský klub v popředí extraligových závodů o čelo, se tím musí dívat do nižších pater tabulky. Perníkáři se aktuálně nacházejí na třináctém místě, zatímco svěřenci Filipa Pešána vystoupali už na čtvrtou příčku.

Herní krize provázela Pardubické především v úvodu soutěže, kdy dokonce klubové vedení neváhalo odvolat Petera Draisaitla, kterého nahradil Pavel Rohlík. S ním přišlo zlepšení a také první bodové úspěchy. Naposledy Východočeši uspěli v minulém kole na domácím ledě proti Olomouci a po výhře 2:1 přenechali poslední pozici Karlovým Varům.

Bílí Tygři mají v poslední době konstantní formu. Důkazem toho může být velmi povzbudivá šňůra čtyř vítězství v řadě, která šelmy posunula do elitní šestky ligy. V úterý zazářili Severočeši na horkém ledě Sparty, kde se představili poprvé od zlatého šestého utkání jarního finále. Tentokrát se jednalo o daleko menší drama, Pešánův celek zvítězil 4:1.

vítěz fotosoutěž

Lašák, nebo Will?

Skvělé výsledky Bílých Tygrů se v posledních duelech odrážejí od famózních výkonů brankářského dua Ján Lašák - Roman Will. Oba dva chytají ve velké fazóně a společně se podělili klubový rekord v neprůstřelnosti. Od zápasu v Litvínově do závěrečného dějství na Spartě drželi neprůstřelnost celých jedenáct třetin.

Otázkou je, kdo se mezi třemi tyčemi představí proti Pardubicím. Zatímco Lašák se blýskl třemi čistými konty proti Mladé Boleslavi, Plzni a Karlovým Varům, Will si o místo v libereckém brankovišti důrazně řekl v O2 Aréně, kde dlouho deptal sparťanské střelce. To Pardubice po odchodu Jakuba Štěpánka nejspíše budou spoléhat na Američana Brandona Maxwella.

vítěz fotosoutěž

Dynamo letos nepatří mezi nejofenzivnější celky, avšak když už se vydá dopředu, má se na koho spolehnout. Nejproduktivnější Východočech Tomáš Rolinek má na svém kontě čtyři branky a sedm asistencí, což je srovnatelné s Petrem Jelínkem, který pro změnu vévodí liberecké produktivitě. Dvaatřicetiletý Tygr zaznamenal dokonce ještě o jednu gólovou nahrávku více.

Zejména v poslední době se Tygrům proti Dynamu daří. Jestli i tentokrát dokáží Pardubice porazit, uvidíme v neděli od 16:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice


Počet zápasů: 57
Bilance: 21– 9 – 1 – 2 – 24
Skóre: 161:163
Průměrná návštěva: 7 056

Připomeňte si poslední domácí utkání v Home Credit Aréně, které ovládli Bílí Tygři:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit