Bílí Tygři Liberec

Tygři míří do Plzně. Přivezou z půdy lídra tabulky body?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Třízápasovou šňůru venkovních duelů zakončí Bílí Tygři v neděli od 16:30 na ledě Plzně. Podaří se jim zastavit letošní extraligové suverény? Po posledním domácím duelu jim mají co vracet.

Letošní suverén

Plzni vychází probíhající ročník náramně. Vždyť Indiáni dosud vládnou s výrazným náskokem extralize a kráčejí tak za Prezidentským pohárem. Přesto se jim po druhé reprezentační přestávce poněkud přestalo dařit, vždyť ve druhé polovině prosince hned tři z pěti zápasů Plzeňští prohráli.

Využily toho Vítkovice, které se díky vítězné šňůře na špičku tabulky dotáhly a po středečním prvním zápase v kalendářním roce se tak náskok Plzně ztenčil na pouhých osm bodů. Po souboji s ostravským celkem pro změnu v současnosti o osm bodů za Indiány zaostává královéhradecký Mountfield. Západočeši by nejraději odrazili ataky všech pronásledovatelů a opět navýšili svůj bodový rozdíl.

Radost hráčů Plzně

Velkou měrou jim k tomu dosud pomáhá produktivní ofenziva Plzně. Vždyť Milan Gulaš s Tomášem Mertlem vévodí kanadskému bodování soutěže. Indiánům se tedy podařilo vyrovnat se ztrátou kanonýra Dominika Kubalíka, který v průběhu ročníku zamířil do Švýcarska.

Venkovní mizérie pokračuje

Proti nejlepší ofenzivě extraligy se v neděli postaví Bílí Tygři, kteří mají zároveň nálepku jednoho z nejčastěji inkasujících celků, vždyť pouze Chomutov zatím dostal více branek. Na ledech soupeřů jim dokonce patří v tomto ohledu primát. Není divu, ve venkovním prostředí se v tomto ročníku Tygrům zkrátka nedaří.

Dosud jediným týmem, z jehož ledové plochy se náš tým vracel se třemi body, zůstává Jihlava. Právě zde v pátek teprve podruhé v tomto ročníku zvítězili venku s plným bodovým ziskem. Zato doma Bílí Tygři bodují, což předvedli i v dosud posledním domácím duelu s Pardubicemi, který ovládli po parádním obratu ve třetí třetině 4:3. Pokud by se počítaly pouze výsledky z domácích duelů, patřilo by Tygrům třetí místo, což je oproti předposlední příčce z venkovních utkání značný kontrast.

Petr Kolmann v souboji jeden na jednoho

O to větší vzpruhou by pro šelmy byl případný triumf na ledě prvního týmu tabulky. Proti Plzni se zatím našemu celku v tomto ročníku nedaří, v obou případech zatím na Indiány Bílí Tygři nestačili. Venku prohráli 1:5, doma následně 2:5.

Podaří se Bílým Tygrům odplata? Zápas s Plzní se odehraje v neděli od 16:30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 62
Bilance: 28 – 4 – 3 – 6 – 21
Skóre: 173:177

V dosud posledním vzájemném utkání podlehli Bílí Tygři Indiánům 2:5. Připomenout si tento zápas můžete v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit