Bílí Tygři Liberec

Tygři můžou potvrdit vítězství v základní části. Do cesty se jim postaví Vítkovice

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři opět nabrali formu a po třech nepovedených zápasech si připsali tři výhry za sebou, čímž opět navýšili svůj náskok na čele tabulky. Už v pátek si mohou navíc zajistit obhajobu Presidents trophy pro vítěze základní části. To se jim budou snažit překazit Vítkovice, které ještě čeká tuhý boj o předkolo!

Po třech prohrách tři výhry!

Na přelomu ledna a února zažili Bílí Tygři nepříjemné chvíle, když prohráli tři utkání za sebou. Navíc během nich obdrželi patnáct branek. Svěřenci Filipa Pešána se však dokázali vrátit zpět na vítěznou vlnu a postupně porazili Třinec, Olomouc a Hradec Králové.

Vítkovice jsou pro Liberec poslední dobou oblíbeným soupeřem. Naposledy s nimi totiž Severočeši prohráli v prosinci sezóny 2013/14, tedy před více jak dvěma lety. Tento ročník navíc od moravskoslezského celku inkasovaly šelmy ve třech utkáních pouze dvakrát. Budou v této sérii pokračovat i nadále?

Boj o předkolo

Ridera má na svém kontě momentálně 69 bodů a v tabulce jí náleží devátá příčka. Vítkovice sice ztrácí jeden bod na osmou Mladou Boleslav, postup do předkola však nemají ani zdaleka jistý. Mezi osmým a jedenáctým místem je totiž pouhých šest bodů! Boj o místa v předkole se tudíž může ještě hodně zamotat.

Vítkovice navíc nejsou v ideální formě. Prohráli totiž třikrát za sebou. Proti Liberci se tedy budou před svým publikem odrazit a svěřence trenéra Filipa Pešána nečeká vůbec jednoduché utkání. Obě mužstva mají o motivaci postaráno. Ridera hájí postupové příčky, Liberec si oproti tomu může definitivně pojistit vítězství v základní části.

Pojistí si Tygři Prezidentskou trofej?

Liberečtí mají čtyři kola před koncem devítibodový náskok na druhý Třinec a jsou tudíž na dobré cestě k obhajobě Prezidents trophy pro vítěze základní části. Stačí jim vyhrát za tři body na ledě Vítkovic.

Pokud Severočeši vyhrají v základní hrací době, druhý Třinec by je mohl ve zbývajících třech kolech pouze bodově vyrovnat. Jelikož mají Tygři s Oceláři lepší výsledky ze vzájemných zápasů, připadlo by vítězství v základní části právě hráčům z města pod Ještědem. Zajistí si Liberečtí prezidentskou trofej s předstihem? Úvodní buly padne na ledě Ostravar Arény v pátečních 17:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice RIDERA

Počet utkání: 59
Bilance: 29 – 3 – 3 – 4 – 20
Skóre: 169:156

Poslední utkání s Vítkovice přineslo v závěru pořádné drama. Připomenout si jej můžete v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit