Bílí Tygři Liberec

Tygři se pokusí prodloužit sérii na Hané. Skolí Kohouty?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Náš celek má před sebou další velmi náročné utkání, v rámci 21. kola totiž zavítá do Olomouce. Tam se bude snažit prodloužit sérii sedmi zápasů bez ztráty jediného bodu. Podaří se mu to?

Sedm ze sedmi! Statistikám kraluje defenziva

Počin je to vynikající. Tygrům se v posledních sedmi extraligových zápasech podařilo nasbírat 21 bodů, což je maximální možný počet. Ještě jednoznačněji série působí, pokud se podíváme na počet inkasovaných branek.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána hned čtyřikrát udrželi čisté konto a ve zbylých zápasech obdrželi pouze 4 góly. Sami jich přitom nastříleli hned čtyřiadvacet. Není tak divu, že šelmy patří k nejúspěšnějším celkům tabulky. Vydobyté skóre a výsledky je posunuly na čtvrtou pozici, navíc s dobrým náskokem na ostatní pronásledovatele.

Tomáš Mojžíš

Olomoucká legie bojuje! Prozatím ji patří předkolo

Hanákům se nadmíru vydařil vstup do nového ročníku. V úvodních devíti střetnutích vybojovali hned šest vítězství, nicméně od té doby nejsou jejich výsledky nejpříznivější. Od druhého října porazili pouze Mladou Boleslav a Karlovy Vary.

To však rozhodně neubírá na síle Kohoutů. Pokud nepočítáme naše mužstvo a Spartu, Olomouc dominuje v tabulce počet střel proti, což znamená, že Moravané nedovolí svým soupeřům střílet na svého brankáře příliš často. Průměrně se jejich soupeř dostane k 25,42 pokusům za utkání.

Petr Jelínek bojuje o puk

Střet defenziv! Oslabení v hlavní roli

V minulém ročníku byli Hanáci druzí nejlepší co se hry v oslabení týče, když si připsali 87,78% úspěšnost ubráněných početních výhod soupeře. V aktuálním ročníku jako kdyby jejich doménu převzali Tygři. Ti prozatím nasbírali 86,25 % a patří tak k extraligové špičce.

Oba dva celky si ale počínají v defenzivě výborně i po stránce celkových obdržených branek. Jak Liberec, tak Olomouc patří mezi pět nejméně inkasujících týmů soutěže a to nehledě na tabulkové postavení. Modrobílí nestačili soupeřovu střelu zastavit v třiatřiceti případech, Olomoučtí v devětačtyřiceti.

Branko Radivojevič se snaží uniknout obránci

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc


Počet zápasů: 9
Bilance: 3 – 0 – 0 – 1 – 5
Skóre: 21:14
Průměrná návštěva: 4 199

Připomeňte si poslední domácí utkání v Home Credit Aréně, které ovládli Bílí Tygři:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit