Bílí Tygři Liberec

Tygři si pojišťují budoucnost, obránce Tomáš Havlín podepsal novou smlouvu na dva roky

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ve dvaceti letech už má Tomáš Havlín ve sbírce extraligové zlato i stříbro. A pod Ještědem bude tento nadějný bek pokračovat i nadále. S klubem se dohodl na nové smlouvě na dva roky s následnou roční opcí.

Bílí Tygři si tak pojistili na další sezony služby odchovance, který má v sobě velký potenciál. I přes mladý věk si již v kariéře tento urostlý obránce připsal celou řadu úspěchů. Kromě dvou Prezidentských pohárů s Bílými Tygry a titulu v ročníku 2015/16 se podepsal také pod titul tygřího staršího dorostu o dva roky dříve nebo pod české stříbro z mistrovství světa hokejistů do 18 let v roce 2014.

"Tomáš Havlín je velmi nadějným obráncem, který má i přes nízký věk velmi dobré fyzické parametry. Podpis smlouvy s ním je pro naši organizaci klíčový především směrem do budoucnosti.“


Profil Tomáše Havlína:

Liberecký odchovanec prošel v klubu už mládežnickými kategoriemi. Rychle ukázal svůj talent a už jako šestnáctiletý naskočil poprvé do juniorské soutěže. O rok později sbíral první zkušenosti mezi dospělými, když naskakoval na farmě v Benátkách nad Jizerou.

Mimo to si prošel také mnoha národními výběry, reprezentoval v kategoriích U16 až U20. S osmnáctkou si došel pro stříbro na světovém šampionátu. V posledních sezonách pravidelně naskakoval převážně v prvoligových Benátkách nad Jizerou, v play-out 2014/15 si však odbyl také svou extraligovou premiéru.

V mistrovském ročníku 2015/16 naskočil v základní části do deseti duelů a jeden pak přidal v bojích o titul. Další cenné zkušenosti nasbíral i v sezóně následující, která pro něj byla především o sbírání herní praxe. Na farmě v Benátkách nad Jizerou nastoupil celkem do pětapadesáti zápasů a patřil tak k nejvytěžovanějším hráčům týmu. Dalších pět startů si připsal i v extralize a lze předpokládat, že se v dresu Tygrů ukáže i v ročníku 2017/2018.

 Tygři při rozbruslení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit