Bílí Tygři Liberec

Tygří smečka vyzve Kometu Brno. Připíše si první body v roce 2018?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílé Tygry čeká na začátku nového roku náročná série, při které sehrají tři venkovní utkání v řadě. Jako první se naše mužstvo představí na ledě Komety, která v posledních dvou utkáních neobdržela jediný gól. Severočechům se poslední dobou na jihu Moravy moc nedaří, povede se jim tentokrát lépe?

Zpět v desítce

V posledním zápase minulého roku se Liberečtí postavili v Home Credit Aréně pardubickému Dynamu. Po dvou třetinách to s Tygry nevypadalo vůbec dobře, v závěrečném dějství ovšem přišlo výrazné zlepšení a domácí získali vedení na svou stranu.

Po výhře nad Východočechy se tým z města pod Ještědem posunul v tabulce na desáté místo, které zajišťuje postup do předkola play-off. Tuto pozici se nyní bude naše mužstvo snažit udržet, ne-li vylepšit.

Druhý dech

Kometa se tuto sezónu musí cítit jako na houpačce. V úvodu ročníku bojovali brněnští o samotné čelo extraligy, v říjnu ovšem přišel výkonnostní pokles a Moravané se v tabulce propadli až na šestou pozici.

Nyní se ovšem zdá, že obhájci titulu získali zpět svou ztracenou formu. Zvítězili totiž třikrát za sebou a v posledních dvou zápasech navíc ani jednou neinkasovali. První čisté konto udržel Marek Čiliak, o druhé se postaral jeho jmenovec Marek Langhamer. Ať už se proti Tygrům postaví do brány kterýkoliv z nich, naše mužstvo nečeká při střílení branek vůbec nic jednoduchého.

Na místě činu

Utkání bude jistě speciální pro libereckého útočníka Marka Kvapila, jenž se vrací na led, kde v dubnu minulého roku slavil s Brnem mistrovský titul. V posledním vzájemném střetnutí vsítila liberecká „šestnáctka“ vítěznou branku a nám nezbývá než doufat, že něco podobného předvede i tentokrát.

Tygři budou mít ve středu o motivaci rozhodně postaráno, v Brně totiž naposledy vyhráli před více jak dvěma lety a naposledy zde Kometě podlehli nepříjemným výsledkem 2:7. Zahájí Liberečtí rok 2018 vítězstvím? To se dozvíme již zítra od 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 34
Bilance: 13 – 2 – 0 – 2 – 17
Skóre: 73:101

Poslední vzájemné utkání přineslo velmi napínavou bitvu, kterou v závěru rozhodl bývalý hráč Komety Marek Kvapil. Zápas si můžete připomenout v našem sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit